Zborurile de pe aeroportul Gatwick, langa Londra, au fost suspendate luni, dupa aterizarea de urgenta a unei aeronave Airbus A330-300 apartinand companiei Virgin Atlantic, relateaza AFP.

Avionul transporta 299 de pasageri si 13 membri ai echipajului, dar nicio persoana nu a fost ranita.

Potrivit unui purtator de cuvant al pompierilor locali, un incendiu a izbucnit la bordul aparatului. "Putem sa confirmam ca am intervenit pentru a stinge un foc de mica importanta in avion", a declarat sursa citata.

Avionul a parasit aeroportul Gatwick la ora 10,48 (09,48 GMT) cu destinatia Orlando (Florida) si a revenit la ora 12,30 pentru a ateriza de urgenta, in urma informatiilor legate de o problema tehnica, a explicat un purtator de cuvant al aeroportului.

"Serviciile de urgenta sunt acolo. Aparatul este intact si pasagerii au parasit fara probleme" avionul, a adaugat acesta.

"Deoarece aparatul este pe pista de aterizare, toate zborurile cu destinatia si plecarea pe acest aeroport au fost pentru moment suspendate, pana la noi ordine".

Compania britanica Virgin Atlantic a confirmat incidentul. "In urma unei probleme tehnice la bordul zborului (VS27), comandatul a decis, ca masura de precautie, sa evacueze imediat aparatu", a explicat Virgin, intr-un comunicat.