Rafael Nadal a revenit la Caja Magica, locul unde a câștigat de cinci ori turneul „ATP 1000” cu o victorie categorică în runda inaugurală, scor 6-1, 6-0 în fața tânărului american de doar 16 ani Darwin Blanch (1028 ATP).

Rafael NadalFoto: corleve / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Sorana Cîrstea, în turul al treilea la WTA Madrid – Posibil duel cu lidera mondială

Darwin Blanch, eliminat de Rafael Nadal la ATP Madrid – Set câștigat la zero de iberic

Beneficiar al unui wild card, adolescentul american nu și-a putut stăpâni reacția de uimire când a aflat că va evolua împotriva lui Nadal, câștigător a 22 de titluri de Grand Slam.

Pe teren, diferența dintre cei doi nu a fost uriașă doar în privința vârstei, iar Rafa a cedat un singur game în primul set.

În setul al doilea, spaniolul nu a mai făcut concesii, a ratat o minge de meci, dar a închis jocul după doar o oră și șase minute.

În turul al doilea, Nadal îl va întâlni pe australianul Alex De Minaur (11 ATP), jucătorul în fața căruia pierdea în urmă cu o săptămână în turul al doilea la ATP Barcelona.

Aflat la victoria cu numărul 57 a carierei la ATP Madrid, Rafael Nadal a câștigat trofeul de cinci ori, având și trei finale pierdute.

Mutua Madrid Open va avea loc în perioada 25 aprilie - 5 mai și face parte din categoria ATP Masters 1000. Oferă premii totale de 7.877.020 de euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz (2022, 2023).

În absența lui Novak Djokovic, principal favorit la Madrid va fi Jannik Sinner (pentru prima oară la un Masters). Dacă va câștiga turneul din Spania, italianul se va apropia de sârb în clasamentul ATP, iar rocada în fruntea ierarhiei ar putea avea loc la Roma.

S-ar putea să te intereseze și:

>> WTA Madrid: Irina Begu, eliminată în turul al doilea de o finalistă de Grand Slam

>> WTA Madrid: A treia favorită, victorie fără game pierdut în mai puțin de o oră

>> Multiplă campioană de Grand Slam, eliminată în turul al doilea la WTA Madrid

>> Campioana de la Wimbledon anunță că divorțează după mai puțin de doi ani de căsnicie. „A luat și pisica!”