Aryna Sabalenka nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei, iar la turneul „WTA 500” de la Stuttgart s-a oprit în sferturile de finală în fața cehei Marketa Vondrousova (8 WTA), scor 3-6, 6-3, 7-5.

Aryna SabalenkaFoto: Yaroslav Sabitov / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Prima semifinalistă a turneului WTA de la Stuttgart

Aryna Sabalenka, eliminată de Marketa Vondrousova la WTA Stuttgart

Favorită numărul doi la Stuttgart, Sabalenka a început bine meciul cu Vondrousova și a câștigat la pas primul set.

Campioana en-titre de la Wimbledon și-a revenit însă în setul al doilea, reușind trei breakuri și profitând de greșelile Arynei și a trimis partida în decisiv.

Ultimula act a fost unul echilibrat, dar în continuare jucătoarea din Belarus a comis greșeli care i-au permis Marketei Vondrousova să își asigura calificarea în semifinale.

Partida a durat două ore și trei minute. După succesul de la Australian Open 2024, Aryna Sabalenka a dezamăgit. Belarusa nu a trecut de faza optimilor la următoarele turnee de la Dubai, Indian Wells, Miami și acum Stuttgart.

În semifinale, Marketa Vondrousova va întâlni câștigătoarea dintre ucraineana Marta Kostyuk (27 WTA) și americanca Coco Gauff (3 WTA).

Porsche Tennis Grand Prix are loc în perioada 15-21 aprilie, pe zgură (indoor), face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $922,573, iar campioana en-titre este Iga Swiatek (2023).