Elena Rybakina a făcut vineri pasul spre semifinalele turneului de la Stuttgart, campioana de acum doi ani de la Wimbledon trecând după un meci echilibrat de Jasmine Paolini (6-3, 5-7, 6-3).

Elena RybakinaFoto: Christinne Muschi / Zuma Press / Profimedia

Elena Rybakina, în semifinale la WTA Stuttgart

Favorită patru pe zgura indoor de la Stuttgart, Elena a realizat două breakuri în primul set, iar performanța a fost suficientă pentru a câștiga manșa, scor 6-3.

În setul al doilea, serviciul Rybakinei (o armă foarte importantă în jocul său) nu a mai dat randament în momentele de tensiune, iar Paolini (locul 14 mondial) a revenit de la 2-4 pentru a trimite disputa în decisiv după ce s-a impus cu scorul de 7-5.

În manșa decisivă erorile s-au înmulțit pentru sportiva din Italia, Jasmine și-a cedat în trei rânduri serviciul, iar forța superioară a Elenei a făcut până la urmă diferența (6-3).

Meciul a durat două ore și zece minute.

În penultima fază a turneului german, Elena Rybakina va da peste învingătoarea partidei dintre Iga Swiatek (1) și Emma Răducanu.

WTA Stuttgart, sferturi

Swiatek (1) vs Răducanu

Rybakina (4) vs Paolini 6-3, 5-7, 6-3

Gauff (3) vs Kostyuk

Vondrousova (5) vs Sabalenka (2)

Porsche Tennis Grand Prix are loc în perioada 15-21 aprilie, pe zgură (indoor), face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $922,573, iar campioana en-titre este Iga Swiatek (2023).