Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că examenul pentru ocuparea funcţiilor de conducere în cadrul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, care nu a fost promovat de majoritatea candidaţilor, a fost unul corect şi anunţă că vor avea loc noi etape de concurs pentru ocuparea acestor posturi.

Ioana MihailaFoto: Agerpres

Ioana Mihăilă a spus, sâmbătă, în timpul unei vizite în judeţul Bihor, că vor avea loc, cel mai probabil, noi examene pentru ocuparea funcţiilor de director în cadrul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, după ce doar 5 din cei 33 de candidaţi au promovat examenul.

"Cred că a fost un examen corect, domnul preşedinte s-a asigurat de corectitudinea examenului. Voi avea cu dumnealui o întâlnire şi probabil că vom programa noi sesiuni de examinare, etape de examinare care să se desfăşoare tot aşa, în condiţii clare de corectitudine şi de transparenţă”, a afirmat Ioana Mihăilă, răspunzând unei întrebări.

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre situaţia Direcţiilor de Sănătate Publică din teritoriu, ea afirmând în acest context că "trebuie, probabil, să mai ameliorăm modul de funcţionare al DSP-urilor în anumite localităţi”.

Conform ministrului, "peste tot în sistemul public este loc şi de mai bine".

Doar 5 dintre cei 33 de candidați care au participat la concursul de ieri pentru conducerile caselor de asigurări de sănătate din 35 de județe plus București au promovat concursul, potrivit rezultatelor afișate vineri seară pe site-ul CNAS.

Cele 5 case județene care vor avea un director desemnat prin concurs sunt cele din Maramureș, Iași, Tulcea, Cluj și Bistrița Năsăud. Toți ceilalți 28 de candidați au fost respinși, iar 21 nu s-au prezentat la concurs.

O parte dintre cei respinși la concurs sunt actuali directori interimari de case județene de asigurări de sănătate.

"Mai e mult până departe. Concursurile pe bune sunt însă un început bun", a reacționat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății în mandatul căruia s-a decis și demarat organizarea concursului.