Un pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului a fost transferat luni cu o aeronavă militară la un spital din Italia, a anunţat Ministerul Apărării. România nu are, la 3 ani de la incendiul din clubul Colectiv, condiții pentru a trata nici măcar un singur pacient "mare ars". Un material amplu pe această temă a fost publicat de HotNews.ro în octombrie anul trecut, la 3 ani de la incendiul din clubul Colectiv.

Avion MApN C-27J SpartanFoto: MApN

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a aprobat ca o aeronavă de tip C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze luni, începând cu ora 6:30, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti - Timişoara - Rimini (Italia), pentru preluarea şi transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului.

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava este operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Bogdan Zaharia, locotenent-colonelul medic Dragoş Tudose şi plutonierul asistent Elena Călin, precizează MApN.

Citește și: