​Ministrul Sănătății îl contrazice pe Klaus Iohannis, potrivit căruia "guvernarea PSD ignoră problemele din sănătate, pacienții nemultumiți și medicii demotivați". Sorina Pintea spune că "s-au făcut foarte multe lucruri" și că aștepta ca președintele să aprecieze.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

Într-o conferintã de presă comună cu Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate, ministrul Sănătății a spus că președintele Iohannis nu ține cont de progresele făcute. "Cred că domnul președinte nu ține cont de progresele care s-au făcut. Mă așteptam să aprecieze faptul că s-au făcut multe lucruri. Dar da, în România s-a făcut foarte mult", a afirmat Pintea.

În ceea ce privește întâlnirea de marți cu Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate, Sorina Pintea spune că "ne-a încurajat să prezentăm realizările pe care România le-a avut în ultimul an, precum în chestiunea vaccinurilor".

Sorina Pintea mai spune că a discutat cu oficialul european despre importanța prevenției, iar sfatul acestuia a fost ca "România să ceară mai mulți bani în următorul cadru financiar multi-anual pentru prevenție". "Prevenția este o problemă globală", a adăugat ministrul Sănătății.

Președintele Klaus Iohannis a continuat, marți, atacurile la adresa guvernării PSD, spunând că aceasta a eșuat și în ceea ce privește prevenția în sănătate, neexistând campanii eficiente de informare legate de riscurile consumului de tutun sau alte politici în domeniu. El a afirmat că nu vedem nici mult promisele spitale regionale, nici îmbunătățirea infrastructurii sectorului sanitar, și, cel mai grav, nu vedem niciunde grija pentru oameni. În schimb, vedem cum Guvernul ignoră problemele reale din sănătate - pacienți nemulțumiți, medici demotivați, crize și noi, și noi scandaluri televizate, potrivit șefului statului.

Citește și: