Echipajele de paramedici de pe motocicletele SMURD au intervenit, în ultimii doi ani, în peste 3.300 de urgenţe din Bucureşti. Motocicletele sunt folosite ca primă intervenţie medicală la evenimentele din locuri publice până la sosirea ambulanţei şi se află în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov de opt ani, scrie news.ro.

Motocicleta SMURDFoto: Captura YouTube

Motocicletele SMURD sunt amplasate în anumite puncte, acolo unde există trafic intens sau în zonele cu acces limitat, pentru a micşora timpul de răspuns şi pentru a asigura primul ajutor calificat victimelor până la sosirea ambulanţei.

Motocicletele sunt folosite la evenimentele produse în locuri publice, precum accidentele rutiere, la care este nevoie de prim ajutor calificat.

ISU Bucureşti-Ilfov are în dotare şapte motociclete, care pot fi folosite doar ziua, când nu plouă şi atunci când temperaturile sunt de peste 10 grade Celsius.

Timpul de reacţie poate scădea şi până la 10 minute prin folosirea motocicletelor, iar intervenţiile în cazurile grave sunt mai rapide.