Forțele rusești continuă să își intensifice ofensiva în zona Bahmut, în timp ce forțele ucrainene încearcă să respingă atacurile în curs de desfășurare în apropierea acestui oraș cheie din estul țării și în zonele învecinate din regiunea Donețk, a declarat joi seara Statul Major al armatei ucrainene într-o actualizare de seară, potrivit CNN.

Lupte crâncene în BahmutFoto: Captura Twitter

„Ei atacă orașul Bakhmut”, a declarat Statul Major General, reluând o actualizare anterioară care sugera prezența rusă în interiorul orașului și nu doar la periferie.

CNN a relatat mai devreme joi că o evaluare a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) afirmă, de asemenea, că forțele rusești „au avansat în interiorul Bahmut și au continuat atacurile terestre în jurul orașului”.

În ultimele 24 de ore, forțele ruse au lansat atacuri cu rachete asupra orașelor Chasiv Yar din regiunea Donețk, situat la doar cinci kilometri vest de Bahmut, și Zaporojie, a precizat Statul Major General.

„Amenințarea unor noi atacuri cu rachete rămâne ridicată pe întreg teritoriul Ucrainei”, a precizat armata ucraineană.

Au avut loc tentative de ofensivă rusească eșuate în direcțiile Kupiansk și Lîman, a adăugat acesta.

În direcțiile Zaporojie și Herson, forțele rusești continuă „să încerce să creeze condiții pentru o ofensivă” și au tras focuri de artilerie asupra a peste 40 de zone de așezări, a precizat acesta.

Ucraina a răspuns, de asemenea, cu 13 lovituri în ultima zi în zone în care Rusia are personal și echipamente militare, a precizat Statul Major General, adăugând că unitățile de rachete și artilerie au lovit un depozit de muniții rusesc.