Liderul forței rusești de mercenari Wagner a publicat joi o înregistrare video care îi arată pe luptătorii săi în interiorul Bahmutului, micul oraș ucrainean pe care Wagner luptă de luni de zile pentru a-l cuceri, transmite Reuters.

Soldați în ruinele orașului BahmutFoto: Captura Twitter

Trupele Wagner au fost vârful de lance al asaltului rusesc asupra Bahmutului și a făcut în ultimele luni progrese mici, dar constante, la periferia orașului, punând în pericol liniile de aprovizionare ucrainene.

Într-o postare pe Telegram, serviciul de presă al lui Evgheni Prigozhin, fondatorul Wagner, spune că „băieții își fac de cap, filmează clipuri de amatori. Au adus asta din Bahmut în această dimineață, practic din centrul orașului".

Reuters a geolocalizat imaginile la est de Bahmut, la aproximativ 2 kilometri de centrul orașului. Agenția de presă precizează și că nu a putut verifica în mod independent data la care a fost făcută filmarea.

În clip, bărbați în uniformă sunt arătați ridicând un banner Wagner în vârful unei clădiri cu mai multe etaje. Unul dintre bărbați este arătat dansând și ținând în mână o chitară, o referire la porecla informală a luptătorilor Wagner, „muzicanții”.

Armata ucrainenă a spus joi dimineață că soldații săi rezistă pe pozițiile lor din Bahmut, dar sunt atacate în mod constant de trupele rusești care încearcă să își revendice prima victorie majoră din mai bine de jumătate de an.