SUA au văzut indicii că Rusia lansează „bombe nedirijate” (n.r. fără țintă, la întâmplare) asupra Ucrainei, a declarat un înalt oficial american al apărării, potrivit The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialii ucraineni acuză din ce în ce mai mult Rusia că vizează în mod intenționat civili. Rusia a insistat că folosește muniție de precizie și lovește ținte militare.

Oficialul le-a declarat jurnaliștilor că SUA observă „daune tot mai mari aduse infrastructurii civile și victimelor civile”.

Comentariile au venit la scurt timp după ce Ucraina a acuzat miercuri Rusia că a bombardat un spital de copii din orașul-port asediat Mariupol.

Oficialul american a refuzat să comenteze dacă lovirea spitalului a fost rezultatul utilizării unor astfel de bombe, spunând: ”Nu avem vizibilitate asupra procesului lor de direcționare”.

Aproximativ 17 persoane au fost rănite în atacul rus asupra spitalului de copii, a declarat guvernatorul regiunii Donețk din Ucraina, potrivit The Guardian.

Unii dintre cei răniți sunt femei aflate în travaliu, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko.

El a acuzat Rusia că a efectuat atacul în timpul unei perioade de încetare a focului, menită să permită evacuarea civililor din orașul asediat.