Un spital de copii din orașul ucrainean Mariupol a fost distrus de atacurile aeriene ruse, a anunțat miercuri consiliul municipal într-o postare online, relatează Reuters. Mai multe persoane ar fi rănite, printre care și femei care erau în travaliu.

Spital copii din Mariupol bombardatFoto: Captura video

UPDATE Aproximativ 17 persoane au fost rănite, a declarat guvernatorul regiunii Donețk din Ucraina, potrivit The Guardian.

Unii dintre cei răniți sunt femei aflate în travaliu, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko.

El a acuzat Rusia că a efectuat atacul în timpul unei perioade de încetare a focului, menită să permită evacuarea civililor din orașul asediat.

UPDATE Un consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că femei aflate în travaliu și copii sunt sub dărâmături.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că mai mulți copii se afă sub dărâmături și face din nou apel la închiderea cerului deasupra Ucrainei.

”Atrocitate! Cât timp va mai fi lumea un complice ignorând teroarea? Închideți cerul chiar acum! Opriți crimele! Aveți putere, dar se pare că vă pierdeți umanitatea”, a scris pe Twitter.

Parlamentara ucraineană Inna Sovun a scris pe Twitter că mai mulți copii răniți și morți sunt scoși de sub dărâmături. ”Putin trebuie să plătească”, a scris ea.

"Forțele de ocupație ruse au aruncat mai multe bombe asupra spitalului de copii. Distrugerea este colosală", a spus Consiliul Municipal Mariupol, adăugând că nu cunoaște încă nicio cifră a victimelor.

Rusia a negat că a vizat civili în atacul său asupra Ucrainei.

Orașul-port de la Marea Azov, care de o săptămână este fără apă, energie electrică sau încălzire, continuă să fie bombardat, astfel că a eșuat și miercuri evacuarea populației prin cordoanele umanitare. "Peste 400.000 de oameni sunt „ținuți ostatici” de către forțele ruse", spune ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.