Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a declarat luni seară, într-o emisiune la Prima News, că încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje, iar 1 Mai bate la uşă. Potrivit lui, o concesiune pe termen scurt înseamnă costuri mai mari, iar astfel „să nu ne mirăm că ajunge şezlongul să coste 100 de lei”.

Plaje pe litoralul românescFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Ştefan Radu Oprea a declarat în emisiunea de la Prima News că turismul din România ar trebui să le ofere turiştilor locali posibilitatea de relaxare. „Trebuie să mă pot odihni, să mă pot relaxa”, a spus ministrul, precizând că sunt poveşti de succes pe litoralul românesc care pot livra astfel de oferte.

Ştefan Radu Oprea a mai afirmat că a discutat cu autorităţile locale din zona Mangalia despre o colaborare mai bună între autorităţile locale şi minister, dar şi cu celelalte autorităţi, cu Plajele Române.

„Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje. 1 Mai vine deja, bate la uşă. Trebuie să avem posiblitatea să le amenajeze”, a arătat Oprea, susținând că antreprenorii au nevoie de o perioadă mai lungă de concesiune pentru respectiva plajă, pentru că îşi doresc să aibă clienţi şi primul an, şi în anul cinci sau în anul nouă.

Ministrul Economiei şi Turismului a explicat că la o concesiune pe perioadă scurtă, de un an, costurile sunt mai mari şi „nu trebuie să ne mirăm că ajunge şezlongul să coste 100 de lei”.

„Asta face ca românii să nu vină în România pe litoral şi să meargă unde plaja este mai ieftină”, a afirmat el. [Sursa: News.ro]