Ilie Barzu acuza PSD ca a fraudat alegerile interne desfasurate la inceputul acestei luni. El zice ca, desi a castigat alegerile in municipiul Bacau, intrecandu-l chiar si pe Viorel Hrebenciuc, a fost "tras" in jos de rezultatele de la Sascut, de unde nu a primit nici macar un singur vot.

Ilie Barzu spune ca anumiti fruntasi ai PSD Bacau i-au blocat accesul spre fruntea clasamentului in urma alegerilor interne din cadrul partidului. El spune ca, in loc sa fie pe unul din locurile 3-4, a ajuns, in final, pe locul sapte desi a castigat alegerile din municipiul Bacau.

Barzu este printre putinii candidati ai PSD care au luat judetul la pas inainte de alegerile interne de pe 5 septembrie. Prezenta sa in organizatiile partidului din mediul rural nu a trecut neobservata, rezultatul votului fiind surprinzator numai pentru conducerea judeteana a partidului.

Panica la sediul PSD

In seara zilei de 5 septembrie, pe cand se centralizau rezultatele, la sediul PSD s-a declansat panica - sefii de organizatii erau luati la rost de ce i-au permis lui Barzu sa dialogheze cu membrii de partid si de ce l-au sprijinit.

Panica era explicabila: Barzu obtinuse in municipiul Bacau cu 10 la suta mai multe voturi decat Hrebenciuc si cu aproape 50 la suta mai mult decat cel clasat pe locul trei. Concret, cei 842 de participanti la scrutin trebuiau sa voteze cate cinci candidati.

In final, clasamentul a aratat astfel: Barzu, pe locul I cu 574 de voturi, pe locul doi, Hrebenciuc cu 530 de voturi, subprefectul Gabriel Vlase pe locul trei cu 382 de optiuni iar pe locul patru, cu 341 de voturi, deputatul Minodora Cliveti.

Cu toate ca rezultatele din Bacau ii permiteau sa spere la o pozitie finala buna - locul trei sau patru - la sfarsitul numaratorii voturilor, Ilie Barzu s-a clasat abia pe locul sapte. Clasamentul final a fost stabilit de Sascut, unde pentru Barzu nu a votat, aparent, nici un membru PSD. "Eu credeam ca in partid se respecta principiile democratiei, dar vad ca m-am inselat" - spune Ilie Barzu.

Sascutul are de trei ori mai multi membri PSD decat municipiul Bacau

"Am stat de vorba cu foarte multi oameni din Sascut care mi-au zis ca m-au votat, dar, in final, s-a raportat ca de acolo nu am obtinut nici un vot". Barzu considera ca rezultatul votului de la Sascut a fost masluit pentru a-l impiedica sa ocupe un loc fruntas.

Desi poate parea ciudat ca o comuna ca Sascutul sa poata rearanja o ierarhie stabilita la nivelul unui intreg judet, nu trebuie uitat ca fata de Bacau, unde au votat doar 840 de membri PSD, la Sascut numarul membrilor de partid este de trei ori mai mare. Practic, comuna are mai multi membri PSD decat municipiul Bacau.

Chiar daca i s-a parut suspect rezultatul alegerilor, Barzu spune ca nu a putut face contestatie. "Contestatia trebuia depusa in 48 de ore, ori eu nu am inceput sa adun probe decat mai tarziu, cand nu se mai putea face nimic". El considera ca vinovati pentru aceasta situatie sunt liderii judeteni ai partidului.

"Eu am mers prin judet si am vorbit cu oamenii din organizatii pentru ca am considerat ca asa trebuie sa faca un parlamentar, nu sa vina doar din patru in patru ani sa mai ceara un vot". Intrebat daca va mai ramane in partid dupa acest episod, Ilie Barzu a spus ca se mai gandeste daca merita sa mearga alaturi de cei care i-au furat voturile.