Presedintele interimar al organizatiei judetene a PSD a scapat "porumbelul" din gura. In momentul in care Dan Matei Agathon a spus ca in Bacau nu au existat cazuri de ziaristi batuti, Dumitru Bontas a spus ca pentru sine: "Ar mai trebui si una ca asta"... Vorbele sale au fost captate de microfonul unei camere video.

Partidul Social Democrat are probleme serioase de atitudine fata de presa bacauana. Desi sustin ca respecta presa si punctele de vedere publicate, sefii PSD Bacau si-au sacrificat ieri cateva zeci de minute criticand mai mult sau mai putin voalat materialele de presa si modul in care ziarele si televiziunile "hartuiesc" partidul de guvernamint.

Mai mult, ziaristii bacauani prezenti ieri la sediul judetenei PSD la o conferinta de presa au aflat ca...nici un coleg de-al lor nu a fost batut din motive politice (sic). Totusi, pesedistii nu par convinsi ca acesta e un lucru foarte bun.

~n momentul in care secretarul general Dan Matei Agathon a amintit presei locale ca nici un ziarist nu a fost batut in Bacau din motive politice, presedintele Dumitru Bontas a comentat mai mult pentru domnia sa: "Ar mai trebui si una ca asta...".

Cum am crezut prima data ca a fost vorba de o exclamatie ironica, prin care se putea sugera "numai de asa ceva nu avem nevoie", am apelat la caseta ALFA TV a carei vizionare repetata a confirmat clar faptul ca liderul PSD Dumitru Bontas a tinut sa isi exprime aproape discret, dar intr-o maniera transanta, daca nu chiar extrema, parerea sa fata de anumiti ziaristi.

Daca sefii PSD Bacau considera ca "bataia e rupta din rai", este destul de clar care sunt sansele Romaniei de a raspunde cerintelor Uniunii Europene in domeniul libertatii presei...

~n fata dovezilor de "simpatie" si "respect" ale PSD fata de intreaga presa bacauana nu putem decat sa le recomandam liderilor PSD sa-si infiinteze cat mai curand trustul de presa promis, pentru a avea ocazia sa inteleaga mai bine modul in care functioneaza presa si pentru a iesi asa cum se pricep mai bine din criza grava de imagine pe care o traverseaza.

Si poate pentru a intelege (in timp, incet-incet) si rolul presei in societate...