Procurorul Marin Sandu este acuzat de fals intelectual si uz de fals. Potrivit fostilor comisari ai Garzii Financiare Mures, Cristian Astelian si Cristian Moldovan, procurorul PNA ar fi falsificat informatiile chiar intr-un rechizitoriu.

Desi semnalat cazul fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, aceasta nu a luat nici o masura, insa cercetarile impotriva celor doi fosti comisari au devenit si mai inversunate.

Aceasta cu atat mai mult cu cat ei si-au permis sa constate obligatii bugetare fata de stat de cateva miliarde de lei chiar la firma la care Ileana Sandu, sotia procurorului, era asociat.

Şeful PNA Targu-Mures, procurorul Marin Sandu, este acuzat de doi fosti comisari ai Garzii Financiare Mures de fals si uz de fals.

Cristian Astelian si Cristian Moldovan spun ca desi au sesizat acest lucru fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, procurorul Sandu nu a resimtit acest lucru, iar memoriile lor au ajuns chiar in dosarul in care anchetatorii ii acuza de savarsirea unor acte de coruptie.

Fostul comisar al Garzii, Cristian Moldovan, spune ca in memoriul cu pricina erau prezentate falsurile grosolane ale procurorului Marin Sandu in dosarul Orlandino, dar si abuzurile savarsite de acesta in dosarul care ii vizeaza pe el si pe colegul sau. Moldovan si Astelian spun ca Marin Sandu ar fi

inclus in rechizitoriul din dosarul "Orlandino" o asa-zisa declaratie facuta de ei, in speranta ca ulterior va reusi sa ii convinga pe acestia sa declare mincinos acelasi lucru.

Cristian Moldovan spune ca intrucat acest document continand informatii mincinoase a fost prezentat in instanta, Marin Sandu se face vinovat nu doar de savarsirea infractiunii de fals intelectual ci si a celei uz de fals.

"Daca se ia in calcul faptul ca inca de la inceputul anchetei domnul procuror a incercat sa ne determine, atat pe mine cat si pe colegul meu, prin tot felul de metode

nelegale sa dam declaratii mincinoase impotriva comisarului sef Gheorghe Hutanu pentru a-l putea invinui de comiterea unor fapte penale, se poate concluziona ca scopul sau a fost acela de a-l pune pe acesta sub invinuire, indiferent daca probele in baza carora ar fi facut acest lucru ar fi fost sau nu reale sau obtinute cu respectarea

legii", mai adauga fostul comisar al Garzii Financiare Mures.

Razbunatorul Sandu

Fostii comisari ai Garzii spun de asemenea ca procurorul Marin Sandu incearca sa ii bage dupa gratii si din razbunare. Aceasta dupa ce au depistat mai multe nereguli la o firma la care sotia lui Sandu, Ileana, era asociat.

"Faptul ca a avut o comportare abuziva fata de noi si a incercat sa ne retina in sarcina o infractiune pe care nu am comis-o si nu avea nici un fel de probe privind comiterea acestei infractiuni, o punem pe seama faptului ca la data de 05.07.

2000 am efectuat un control la SC Scorillo Prod SRL", spune Cristian Moldovan, potrivit caruia cu ocazia acelui control comisarii Garzii au constatat o serie de nereguli si au stabilit obligatii bugetare de aproape 2,5 miliarde de lei.

"Ulterior am aflat ca societatea controlata de noi este asociat principal la SC Scorillo Prod Media SRL, unde si sotia domnului procuror Marin Sandu are calitatea de asociat", mai adauga fostul comisar al Garzii Financiare Mures Cristian Moldovan, care i-a cerut fostului ministru Rodica Stanoiu sa dispuna cercetarea lui Marin Sandu pentru

faptele penale comise si trimiterea acestuia in judecata.