Un ofiter in rezerva din Salaj, care a activat in Ministerul Apararii Nationale si in Ministerul de Interne, are la activ nu mai putin de 745 de procese, fiind, se pare, pe primul loc in lume la acest capitol, motiv pentru care a facut si demersuri pentru a intra in Cartea Recordurilor.

Ofiterul in rezerva se numeste Leontin Salajan, si aproape toate procesele lui sunt indreptate impotriva statului sau a unor institutii ale statului, dar are procese si cu diferiti procurori sau judecatori.

Ultima chemare in judecata a inregistrat-o la Tribunalul Salaj zilele trecute si este indreptata impotriva a 21 de institutii: statul roman, Ministerul Apararii Nationale, UM 01024 Timisoara, Parchetul Militar Timisoara, Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, Ministerul Administratiei si Internelor, Compania de Pompieri Petrosani, Judecatoria Timisoara, Tribunalul Timis, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Judecatoria Zalau, Tribunalul Salaj, Curtea de Apel Cluj, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, Curtea de Apel Bucuresti, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tribunalul Bucuresti, Ministrul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Presedintia Romaniei si Guvernul Romaniei.

Leontin Salajan ne-a declarat ca toate procesele sale pornesc de la faptul ca, in timpul cat era ofiter activ, din dosarul sau de cadre au fost sustrase documente secret de serviciu si juraminte militare, a caror lipsa i-au afectat cariera militara.

El mai spune ca, urmare a sustragerii documentelor, diferite institutii ale statului au emis acte care l-au dezavantajat si, de asemenea, organele de ancheta sau instantele de judecata ar fi emis sentinte abuzive.

Leontin Salajan ne-a declarat ca aproximativ 70 la suta dintre procesele pe care le-a intentat sunt de natura penala si ca, in 12 cazuri, a facut plangere si la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului de la Strasbourg.

Prin ultimul proces, pe care l-a intentat celor 21 de institutii ale statului, Leontin Salajan cere anularea mai multor ordine ale ministerelor Apararii si Internelor, anularea mai multor sentinte si decizii ale instantelor de judecata, avansarea sa la exceptional si salariu reactualizat pentru diferite perioade de timp.

De asemenea, ca urmare a celor 745 de procese pe care le are si a celor aproximativ 300 de mitinguri pe care le-a organizat pentru a-si cere drepturile, el solicita cheltuieli de judecata in valoare de un miliard de lei.

Tot la capitolul bani, ar intra si demersurile sale pentru Cartea Recordurilor, mai ales ca, asa cum sustine, este pe primul loc in lume in ce priveste numarul de procese, devansandu-l categoric pe detinatorul actual al recordului, un japonez, care are la activ doar ceva peste 200 de procese.