Dorin Florea a anuntat luni ca isi pregateste revenirea intr-un partid politic, dupa vreo cinci ani de pseudo-independenta deoarece si-a camuflat destul de prost dependenta de PSD, de care a fost sprijinit, via Ovidiu Natea, la alegerile locale din 2004 si pe care ne-a indemnat sa-i votam in clipuri electorale in noiembrie la generale.

Curiozitatea ne-a indemnat sa dam cateva telefoane pentru a afla unde face Florea presiuni sau carui partid ii da tarcoale pentru a-l accepta in prima sa linie.

Desi s-a tot batut moneda pe revenirea in PPCD a lui Mihai Porutiu si Doru Opriscan si, implicit, s-a zvonit ca si Dorin Florea va avea un loc caldut la popularii romani, primarul vrea un partid pe val.

Interesul sau se indreapta catre PD, partidul cu cea mai puternica ascensiune in ultima perioada si unde demersurile se pare ca le-a facut deputatul bistritean Ioan Oltean (desi neaga ca ar avea cunostinta de o trecere a lui Dorin Florea la PD), un obisnuit al jocului la mai multe capete si un "sforar" de meserie in judetul vecin.

Probabil ca Oltean considera ca filiala PD Mures s-ar intari prin atragerea "celui mai iubit" politician, stiut fiind faptul ca democratii mureseni nu au reusit sa produca un lider autentic, iar Dinu Socotar, Florian Melus Coman, Bogdan Buda sau Alexandru Core nu au reusit sa recupereze acest handicap al absentei unui politician carismatic.

Intentia lui Florea nu a fost negata nici de presedintele PD Mures, dar nici confirmata, Socotar declarandu-ne ca la nivel local nu au avut loc astfel de discutii, in schimb nu a exclus ca primarul sa fi actionat la nivel central.

Bineinteles, Florea a ales PD nu pentru ca ar fi descoperit brusc ca simpatizeaza cu democratii, ca este indragostit de doctrina PD, ci pentru ca are nevoie de un partid puternic care sa poata fi o rampa de lansare a sa in Parlament, catre mult dorita si visata imunitate.

Cocotat intr-un fotoliu de deputat sau senator, Florea ar sta mult mai linistit cand procurorii ar da IUP in dosarele sale penale.

Doar ca democratii nu ar trebui sa uite tradarile politice ale lui Florea: PNTCD, PSD, PUNR, (P)PRM si insasi ideea de independenta. De aceea le reamintim cateva etape din evolutia politica a demagogului. Poate le da de gandit.

Jocul la mai multe capete

Dorin Florea a fost un taranist sadea si s-a laudat ani de-a randul ca mosteneste sange de taranist din tata-n fiu.

|n 2004 si-a incalcat linia politica genetica, pactizand cu PSD, dusmanii declarati ai taranistilor, partid pe al carui sprijin si-a bazat campania pentru localele din iunie, dar pe care i-a sprijinit, ne-a indemnat sa votam social-democratia si candidatii formatiunii in noiembrie 2004 la generale.

Practic, cu toata independenta afisata timp de cinci ani, Florea a jucat rolul unui independent dependent de PSD.

La social-democrati s-a infiltrat cu ajutorul lui Valentin Precup, Ioan Vasu si Ovidiu Natea. |nsa dragostea nu a rezistat prea mult, ruptura fiind o realitate in urbe, mai ales de cand Natea l-a prins pe Florea cu minciunele.

Inainte sa devina insa independentul racolat de PSD - si acum ne intrebam cu ce l-au agatat social-democratii si ce dosare i-au fluturat acestia -, Florea a calcat in picioare PNTCD.

"A muncit" in PNTCD alaturi de Ioan Muresan pe cand amandoi doar visau sa ajunga in functii de importanta nationala. Erau buni amici. Au colaborat si impartit cascavalul taranist ani de zile.

Pana cand, undeva, s-a rupt firul relatiei, a inceput perioada de tiganiada taranista. Muresan a ajuns deputat si ministru pe la diferite ministere, Florea a ajuns prefect de Mures si apoi primar. |n cele din urma, pe fondul scandalului, tot judetul a suferit cel mai mult.

Scandalul dintre Ioan Muresan si Dorin Florea a reprezentat doar prima ruptura din PNTCD. A doua a fost momentul ANCD, cand de sub aripa ocrotitoare a unchiului Florea, aflat la timona CDR Mures si-au luat zborul o parte dintre primarii, viceprimarii si consilierii formatiunii aflate la putere. Nu a reusit sa stavileasca exodul.

A treia ruptura, si probabil cea care ii poate fi imputata direct si personal este momentul in care a parasit el insusi partidul care l-a facut "personalitate". |nainte de alegerile locale din 2000, cand partidul avea cea mai mare nevoie de el, a tradat. Pur si simplu. Strategia sa nu includea partidul.

Si a devenit primar de Targu Mures. Plecarea sa a insemnat distrugerea filialei.

In PNTCD Mures a avut cativa colaboratori: Mihai Porutiu, Doru Opriscan, Carmen Vamanu, Mircea Prozan, clanul Nicusan, Eugen Crisan, Man Nistor, dr. Virgil Osan, dr. Ileana Panturu, Dascal Martin, Dinu Ciuca, dr. Florin Gomotarceanu, Lucia Bucin si multi altii.

Cati din ei ii sunt apropiati si la ora actuala? Doru Opriscan si Mihai Porutiu. Nici nu s-a uscat bine aracetul de pe afisele electorale din 2000, cand Cornel ii facea curte edilului.

Dar se pare ca Florea nu s-a linistit, acum vrea in PD.

Sa fie doar semnalul ca Florea a inceput sa distruga si PD, asa cum a procedat cu PNTCD, tradand cand a fost mai greu? Oare ce spune Ovidiu Natea, presedintele PSD, care i-a acordat atata credit, l-a ajutat in batalia pentru un nou mandat, ca "pupila" sa da bir cu fugitii? Oare cate partide trebuie sa ingroape Florea pentru ca politicienii mureseni sa se convinga ca fata de primarul demagog trebuie pastrata distanta …