Primarul devean Mircia Muntean spera ca numarul celor care vor urca pe cetate in aceste zile cu telecabina va fi foarte mare. Si asta pentru ca, dupa 3 ani in care a devenit subiect de controverse si discutii fierbinti, telecabina este in sfarsit pregatita sa porneasca.

Evenimentul cel mare s-a produs azi, o data cu debutul Serbarilor Cetatii. Ieri, o echipa de la ISCIR a efectuat ultimele verificari tehnice, iar specialistii au declarat ca telecabina este sigura si nu exista nici un pericol in folosirea ei.

Daniel Gros, angajat al Serviciului de Investitii din cadrul Primariei, a afirmat ca telecabina este in permanenta monitorizata si ca ofera o maxima siguranta.

Ajuns in sfarsit la momentul asteptat de atata timp, primarul Mircia Muntean spune ca s-a saturat de acuzatiile aduse si de betele in roate care i-au fost puse si a afirmat initial ca nu mai inaugureaza nimic. Tot el a revenit insa si a laudat inca de acum incasarile pe care telecabina le va aduce in acest sfarsit de saptamana.

Lungimea totala a traseului care poate fi parcurs cu telecabina este de 280 de metri, iar taxa pentru o calatorie tur-retur este de 40 de mii de lei de persoana. Banii adunati vor intra in bugetul Consiliului Local, ai carui membri spera sa amortizeze investitia in cel mult 3 ani de zile.

Dupa ce Serbarile Cetatii se vor incheia, Primaria va stabili o zi din saptamana in care elevii si pensionarii vor avea gratuitate la calatoria cu telecabina.