In saptamana care a trecut, deputatul democrat Mircea Man a mai produs una bucata gafa politica. Luat de valul declaratiilor fara sustinere, deputatul a demonstrat in direct la o televiziune locala ca politicul e-n toate cele.

Prezent in cadrul unei emisiuni la Club TV, deputatul democrat Mircea Man a abordat „subiectul Remin", unul familiar si obsedant pentru el. Dupa cateva consideratii (obisnuite pentru deputat), „a scapat porumbelul", spunand nici mai mult, nici mai putin, ca postul pe care a fost numit fostul director general, Ovidiu Galca, nu se justifica si ca ar trebui desfiintat.

Man a plusat si a spus ca in ziua urmatoare va lua legatura cu actualul director general al Remin, Vasile Pintea, sa vada daca l-a schimbat pe Galca. „Sa-l puna undeva la o mina, inginer, ceva…", a directionat Man viitoarea destinatie a lui Galca.

Oricum am intoarce-o, declaratia deputatului democrat nu este decat un amestec ilegal al politicului in treburile interne ale unei Regii a Statului. Faptul ca PD a „castigat" la ruleta algoritmului politic sefia Remin nu inseamna ca un deputat dispune de toti angajatii respectivei Regii. „Dreptate si Adevar" a fost sloganul electoral al celor din Alianta.

Ce se vede acum, cel putin aici, in Maramures, este departe de orizontul de asteptare al oamenilor care au votat schimbarea. Politicieni ca Mircea Man reusesc, poate inconstient, sa compromita zbaterile altor lideri ai Aliantei. Nota de plata va veni. Cu siguranta.

Man, ai un fix!

Directorul Remin, Pintea, stia de cele declarate de Man, dar a refuzat sa comenteze declaratia celui care l-a sustinut pentru a lua fraiele Regiei: „ce sa va spun? Erau prea multi directori. Am mai desfiintat un post de director luna aceasta… acum o sa desfiintez si acest post (al lui Galca, n.red.). Eram sase directori si o sa ramanem patru. Postul domnului Galca a fost infiintat de catre minister.

Directorul cu Comunitatea (postul in cauza, n.red.) are rolul de a mentine o legatura cu localitatile unde se desfasoara programe de restructurare." Pintea a mai precizat ca la instalare, chiar in prezenta lui Man, i-a conditionat ministrului Economiei, Codrut Seres, acceptarea functiei cu libertatea de a-si alege singur echipa, altfel renunta.

„Domnul Man, pana acum, nu s-a bagat in treburile Remin. Acum, deoarece nu mai vor sa plece din sistem, noi trebuie sa disponibilizam 1.500 de oameni. Probabil au fost multi care au spus: noi plecam, dar in administratia Companiei raman tot atatia. Asta ar fi motivul…", a spus Pintea.

Seful Remin a declarat ca nu poate sa-l schimbe pe Galca, aceasta competenta avand-o doar Adunarea Generala a Actionarilor (care se va intruni curand).

Ministerul Economiei nu este impresionat de declaratiile lui Man.

„Este un deputat ca ceilalti si daca are o problema cu Remin poate face o interpelare sau orice alta procedura legala parlamentara. Nu schimba pe nimeni… Parca nu imi vine sa cred ca a declarat asa ceva. Daca e asa, da, se poate spune ca s-a amestecat in problemele Remin, ceea ce nu este corect", ne-a declarat seful corpului de control al MEC, Madalin Bors. Q.E.D.