Conducerea IPJ Mures a facut ieri publice masurile dispuse de comisarul-sef Ioan Nicolae Cabulea in urma controlului de fond dispus la inceputul acestei luni la Politia Reghin.

Comisarul Valean Pompei, adjunctul sefului Politiei Reghin, comisarul Fiscutean Emil, seful Biroului de Investigare a Fraudelor, si seful Biroului Politiei Rutiere Reghin, comisarul Silviu Stanciu, au fost eliberati din functii si pusi la dispozitia IPJ Mures. Acestia urmeaza sa primeasca simple functii de executie.

De asemenea, agentii de politie Averescu Stefan, Bugnariu Vasile si Botan Emil, de la Politia Rutiera Reghin, au fost mutati la Biroul Politiei de Ordine Publica de la cadrul Politiei municipiului Targu Mures.

Alti trei politisti reghineni, subcomisarul Bandila Stelian, inspectorul Savu Paul din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor si agentul Moldovan Florin au fost, de asemenea, atentionati.

Ancheta in cazul masinilor incendiate se apropie de final

Conducerea IPJ Mures si-a justificat masurile luate aratand ca cei trei ofiteri au condus defectuos unitatea, iar ceilalti au savarsit la randul lor abateri disciplinare grave, cum ar fi nerespectarea dispozitiilor in vigoare privind reflectarea corecta a fenomenului infractional sau superficialitate in munca.

"Colectivul de control care a fost condus personal de catre seful Inspectoratului si din care au facut parte sefii serviciilor judetene, a evaluat activitatea politistilor reghineni in perioada celor sase luni ale acestui an", se arata intr-un comunicat al IPJ Mures, in care se mai precizeaza ca decizia sefului IPJ Mures de a declansa controlul venea pe fondul unor evenimente grave inregistrate la nivelul Politiei municipiului Reghin.

Mai exact, dupa ce trei autoturisme ale unor politisti reghineni au fost incendiate, unul in noaptea de Revelion, iar alte doua in noaptea de 21/22 mai, evenimente pe care cotidianul Zi de Zi vi le-a prezentat pe larg, la vremea respectiva. Potrivit IPJ, ancheta in acest caz a ajuns aproape de final.

"In tot acest interval de timp scurs de la momentul declansarii acelor incendii si pana acum, politistii mureseni au verificat toate variantele de ancheta, reusind sa obtina date din care sa rezulte ca principalii suspecti de comiterea faptelor mentionate mai sus, sunt numitii Marius C., Attila C., ambii din Reghin, Toni K., din comuna Gornesti, jud. Mures si Gicu-Ciprian D., din comuna Brancovenesti, sat Sacalu de Padure, jud. Mures", se arata in comunicatul IPJ Mures.

Potrivit acesteia, suspectii sunt arestati in alte cauze, ei urmand in scurt timp a fi trimisi in judecata si pentru incendierea celor trei autoturisme.