In PNL Cluj mocneste, in prezent, un razboi surd. Motivul kombatului local liberal il reprezinta pozitia divergenta exprimata de doua aripi din organizatie cu privire la sprijinul acordat lui Calin Popescu Tariceanu, atat pentru pozitia de lider al partidului, cat si pentru cea de sef al Guvernului.

Astfel, in timp ce deputatul liberal de Cluj, Horea Uioreanu, sustine ferm ca "PNL Cluj merge pe mana lui Tariceanu", subliniind realizarile acestuia atat pe linie politica cat si pe cea executiva, senatorul Norica Nicolai recunoaste "greselile facute de Tariceanu".

Mai mult, cu toate ca in cadrul intalnirii de vineri cu Tariceanu, liderul PNL Cluj, Marius Nicoara "a raportat" ca organizatia pe care o conduce il sprijina in continuare. Se pare ca lucrurile nu stau chiar asa. si asta pentru ca, potrivit informatiilor noastre, opinia lui Nicolai nu a fost luata in considerare.

De altfel, deputatul Uioreanu a recunoscut faptul ca "Norica Nicolai nu a fost consultata", motivand ca este un simplu membru de partid. Precizam faptul ca, Nicolai nu detine vreo functie de conducere in PNL Cluj, insa este presedinta Organizatiei de Femei a PNL.

Dupa declaratia-soc facuta de Uioreanu, acesta a revenit spunand ca "poate Marius (Nicoara, n.r.) o fi vorbit cu ea", explicand ca aceasta precizare doreste sa fie consemnata pentru ca "nu doresc sa mi-o urc in cap pe Norica".

Totodata, Uioreanu a recunoscut faptul ca, cu o zi inainte de intalnirea tuturor sefilor de organizatii judetene ale PNL cu Tariceanu, intalnire consumata vineri la Bucuresti, liberalii clujeni s-au intalnit pentru a adopta o pozitie comuna. Insa si de la aceasta intalnire a fost exclusa Nicolai.

Pozitiile divergente ale liberalilor clujeni cu privire la "viitorul lui Tariceanu" atat in partid cat si in Guvern au ca fundament calculele de putere pe care fiecare in parte si le face. Astfel, in timp ce Norica Nicolai, senator de Cluj, nu are, in prezent nimic de pierdut daca merge pe mana lui Stolojan, nu la fel se poate spune despre Horea Uioreanu si Marius Nicoara.

Pozitia critica exprimata in ultima perioada de Nicolai fata de Tariceanu porneste de la faptul ca nu a beneficiat de sustinere din partea acestuia in momentul formarii Guvernului pentru o functie ministeriala.

Asta in ciuda faptului ca, inaintea formarii Executivului, Nicolai era creditata atat de colegi cat si de opinia publica, cu cele mai mari sanse sa fie numita ministru al Administratiei si Internelor sau la Justitie.

Revenirea lui Stolojan in fruntea partidului sau numirea acestuia premier in locul lui Tariceanu ar creste sansele lui Nicolai de a fi numita ministru. Mai mult, in cursul sap"amanii trecute, Nicolai a avut o pozitie intransigenta la adresa lui Tariceanu si Macovei.

Cu toate ca in cursul saptamanii trecute Nicolai a fost mai critica la adresa lui Tariceanu, ieri a sustinut ca are aceeasi pozitie cu colegii de la Cluj.

In timp ce Nicolai spera ca in urma acestei opozitii la adresa lui Tariceanu, mai mult sau mai putin exprimata pe fata, sa castige un mandate ministerial, Nicoara urmareste sa-si mentina functia de lider al PNL Cluj.

Si asta pentru ca, in aceasta toamna urmeaza sa fie organizate alegerile interne in Organizatia Judeteana a PNL Cluj, cand pozitia lui Nicoara va fi din nou disputata.

La fel, Uioreanu care nu a mai candidat pentru un nou mandate de presedinte al Organizatiei Municipale, spera sa prinda o functie la nivel judetean, mai exact cea de presedinte executiv, inexistenta inca.

Intrebat fiind care este pozitia sa cu privire la posibilitatea organizarii unui Congres Extraordinar in vederea reinsacunarii lui Stolojan in fruntea partidului, Uioreanu a raspuns raspicat& "Daca dorea sa se intoarca in fruntea PNL de ce nu a facut-o in februarie, la ultimul Congres? Putea sa candideze atunci, nimeni nu l-a oprit.

Acum ar trebui sa aiba rabdare inca trei ani, pana la urmatoarele alegeri". Totodata, Uioreanu a tinut sa spuna ca Tariceanu stie mai bine daca se impune sau nu schimbari in anumite ministere, apreciind ca "Tariceanu stie mai bine daca unii dintre ministri trebuie schimbati sau nu. Nu e treaba mea".