Acuzata de autoritatile locale ca piromana satului ar fi o femeie mai in virsta pe nume Lard Elisabeta, care nu ar fi in toate mintile, mai ales cind bea cite un pic.

Vineri la prinz a avut loc un incendiu la familia Keszi, iar seara un alt incendiu la soacra acestuia

Sarea pe rana a pus-o incendiul din noaptea de vineri spre simbata, cind pompierii au fost chemati la incendiul familiei Lard Elisabeta din satul Berea. Pompierii solicitati sa stinga focul au constatat o curiozitate.

Ea consta in faptul ca in dupa amiaza zilei de vineri, la ora 11 a izbucnit un alt incendiu in gospodaria lui Keszi Istvan, care nu este nimeni altul decit ginerele Elisabetei Lard. "E prea mare coincidenta sa izbucneasca doua incendii la gospodariile a doua familii care sint rude" - au spus pompierii, dar si satenii, iar cauza nu poate fi decit fapta unui piroman. Keszi Istvan are si el aceeasi parere cu consatenii sai.

"Nu poate fi decit o mina criminala, dar fara dovada nu pot acuza pe nimeni" - spune Keszi Istvan

Keszi Istvan: "Am plecat vineri de acasa pe la ora 11 cu caruta si poarta inca am lasat-o deschisa. Nu am ajuns bine pe cimp, cind am fost chemat acasa repede ca imi arde sura. Dupa cele vazute am declarat si pompierilor ca focul a fost provocat de o mina criminala. A ars tot finul pentru care am muncit un an intreg.

Pompierii au zis ca poate a fost autoaprindere, dar cum sa fie asa ceva la 19 grade, cind la 37 de grade cite au fost zilele trecute asa ceva nu s-a produs? Politistii din sat au banuit-o pe soacra mea ca ar fi pus focul, mai ales ca ea a fost vazuta prin preajma la acea ora. Cum sa dau vina pe ea fara dovada? Seara la ora 23 a izbucnit foc si in curtea ei si tot la fin.

Sa fi dat foc si la finul ei sa nu fie banuita? Nu stiu dar se intimpla ceva ciudat in satul acesta. E al cincilea incendiu in decurs de o luna. A ars o masina, o sura din cauza trasnetului, un sopron in vecini la soacra mea, sura mea si apoi cea a soacrei mele. E prea de tot si ne este frica sa ne mai culcam de frica incendiilor.

E mina unui piroman, sint convins, dar fara dovezi nu pot acuza pe nimeni" - ne-a spus Keszi Istvan.

Politistii o banuie pe soacra lui Keszi Istvan, dar daca mai izbucneste un nou incendiu?

Am vorbit si cu politistii din Ciumesti. Spun si ei ca incendiile au bagat groaza in sateni, iar ei trebuie sa gaseasca faptasul. Este banuita in primul rind Lard Elisabeta, mai ales ca are obiceiul de a mai bea un pic si se crede ca in acele momente isi pierde discernamintul. Fireste ca in declaratia data la postul de politie, Lard Elisabeta neaga toate acuzatiile aduse.

S-a discutat si cu medicul satului si s-a ajuns la intelegere cu familia ca Lard Elisabeta sa fie dusa la un examen psihiatric. Politistii ar vrea insa ca ea sa fie dusa imediat la dezalcoolizare, iar in acest fel s-ar creea si linistea necesara in sat. Numai ca exista pe mai departe riscul ca un nou incendiu sa izbucneasca din cine stie ce motive, iar Lard Elisabeta sa nu mai fie in sat. Atunci pe cine se va da vina?