Primaria municipiului Medias (judetul Sibiu) a fost obligata, in aceste zile, sa caute solutii pentru plata unei facturi de 800 de milioane de lei in contul consumului de gaz metan de la Scoala Generala nr. 8, din oras, aflata in administrarea Consiliului Local.

Conducerea unitatii de invatamant a aflat cu surprindere ca trebuie sa achite factura restanta pentru ca timp de doi ani contorul pentru consumul de gaz nu a mai fost citit.

Suma a fost platita integral pentru a nu avea surprize in apropiata perioada rece, mai ales dupa inceperea noului an scolar, dar a creat o gaura la bugetul local ce trebuia acoperita cumva, mai ales ca din cei 800 de milioane de lei se puteau plati salariile a 65 de asistenti personali pentru persoanele defavorizate.

Dupa discutii aprinse in cadrul ultimei sedinte de CL, alesii locali au decis sa acopere factura restanta si sa redistribuie catre bugetul Serviciului Public de Asistenta Sociala al Primariei, suma retrasa pentru plata facturii.

Legat de cheltuielile necesare bunei administrari a unitatilor de invatamant in perspectiva viitorului an scolar, edilii locali au aprobat in cadrul aceleasi sedinte de CL si hotararea potrivit careia intreaga baza materiala a liceelor, scolilor generale si gradinitelor din Medias sa fie transferata pentru administrare direct catre consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant.

Primarul municipiului, Daniel Thellmann, a afirmat ca sumele necesare acoperirii primelor de asigurare ar putea fi obtinute tot de la bugetul local, printr-o viitoare rectificare.

Daca intentia consilierilor de a impune obligativitatea asigurarii imobilelor scolare va deveni realitate, atunci firmele de profil vor scoate bani frumosi din contractele realizate pe "spatele" sistemului de invatamant preuniversitar din oras.