Asteptata cu infrigurare de organizatori, In-Grid si-a facut in cele din urma aparitia la Mangalia, alaturi de presedintele Romaniei Traian Basescu, in seara de folclor a Festivalului „Callatis“.

Se pare ca presedintele i-a creat o impresie destul de placuta italiencei, care le-a marturisit ziaristilor prezenti Mangalia ca va canta special pentru el o melodie si ca doreste sa il invite chiar la dans, daca acesta va fi prezent si in seara in care va sustine concertul pe scena festivalului.

„Daca nu vine Traian, atunci cred ca o sa iau pe altcineva la dans, oricum, cineva va dansa cu mine“, a declarat In-Grid in cadrul conferintei de presa premergatoare concertului. „Dumnealui este cam serios“, a adaugat sagalnic In-Grid, referindu-se la primarul Mangaliei, Zamfir Iorgus. „Dar poate ca dupa conferinta nu va mai fi la fel“.

In-Grid este insotita de Paul Nanca, producator si presedinte al Fundatiei Culturale „Pheonix“, cel care i-a „adus“ pe scena festivalului pe Punjabi MC si pe Al Bano.

In-Grid s-a declarat foarte emotionata de concertul pe care urma sa il sustina la festivalul „Callatis“ si asta din mai multe motive – faptul ca va fi vazuta de presedintele Basescu, in al doilea rand pentru ca producatorul ei, Marco Soncini, cel care a si lansat-o pe scena internationala, o va vedea cantand pentru prima data pe o scena.

„Marco este la Constanta si va veni la festival special pentru ca sa ma vada cantand, pentru ca, pana acum el a reusit sa asiste la un concert al meu, pe o scena atat de mare“, afirma In-Grid, adaugand ca un alt motiv de nervozitate il constituie si ziaristii romani despre care a auzit ca sunt cam „rai“, fireste, spus pe un ton de gluma.

Surpriza oferita de organizatori prin duetul In-Grid – Ana Lesko a suferit, in ultimul moment, o modificare majora. Cantareata romanca s-a retras din acest proiect, iar locul sau a fost luat de Alexandra Ungureanu, care se pare ca are un timbru vocal mult mai apropiat de cel al lui In-Grid.

Special pentru acest duet In-Grid a invatat, in romaneste, melodia populara „Asa beu oamenii buni“. In finalul conferintei In-Grid a acceptat propunerea producatorului festivalului „Callatis“, Cornel Diaconu, de a fi prezenta in juriul concursului „Miss Diaspora“ de anul viitor.

In-Grid s-a deplasat apoi la Aleea stelelor de Mare, unde a „turnat“ ciment pentru fixarea dalei care de astazi inainte ii va purta numele.