Politicieni la cel mai inalt nivel s-au ingramadit, duminica dupa-amiaza, sa ia parte la deschiderea de catre cultul penticostal din municipiul Lupeni (judetul Hunedoara) a unui azil de batrani, desi sustin ca anul acesta nu vor anticipate si, ca atare, nu au de ce sa-si faca publicitate.

Ministri, fosti ministri sau presedinti de partid au venit sa fie vazuti de populatia din Lupeni, care s-a strans in numar mare neintelegand de ce dintr-o data orasul lor este atat de important.

Unii dintre oficiali au fost primiti cu aplauze si pupaturi, ca in cazul fostului ministru al Culturii, deputatul Mona Musca. Altii, cum este cazul ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, cu intrebari legate in general de pensiile atat de mici.

Politica "la gramada" in Valea Jiului

Relaxati, coborand din masini luxoase, politicienii si-au facut aparitia unul catre unul. Printre ei, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, subprefectul judetului, Dan Pricajan, directorul general al Companiei Nationale a Huilei, Daniel Surulescu, primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, care este si presedinte filialei PNL, si deputatul liberal Dan Radu Rusanu.

Au venit si mai marii zilei ca sa asiste si sa taie panglica la inaugurarea caminului de batrani amenajat de Asociatia Misionar-Umanitara "Glasul penticostalilor" din Lupeni, cu sprijin financiar extern.

In fata credinciosilor sau a oamenilor simpli care au dorit sa-i vada pe oficiali au aparut si ministrul PD al Muncii, Gheorghe Barbu, minsitrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, si fostul ministru al Culturii, Mona Musca.

Daca prezenta lui Barbu era oarecum de inteles, nu acelasi lucru se poate spune de Atanasiu sau Mona Musca, vizita lor fiind privita ca un fel de campanie electorala pentru anticipatele despre care se vorbeste de atata vreme.

Ministrul Apararii a spulberat, insa, aceste zvonuri mentionand ca in acest an nu vor fi alegeri, explicandu-si, totodata, si prezenta la aceste manifestari.

"Am venit in calitate de om politic, fac parte din Comitetul Executiv al PNL si sunt presedintele liberalilor din judetul vecin, Alba, dar sunt, in acelasi timp, si foarte bun prieten cu presedintele filialei partidului de aici, Mircia Muntean, si am fost invitat de dansul. Nu are legatura Apararea cu aceste manifestari, are legatura ministrul.

Nu este campanie electorala pentru anticipate, fiindca nu ne-am propus sa facem anticipate in acest an. Trebuie doar sa fim alaturi de cetateni si la bine si la rau", a afirmat Atanasiu.

Deputatul Mona Musca a fost cea mai bine primta de cetatenii din orasul situat in Valea Jiului, care au tinut sa o atinga si chiar sa o sarute pe obraji, fiind efectiv inconjurata de oameni. Cel mai incomod i-a fost ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, dupa toate aparentele, care a fost primit cu nesfarsite intrebari, aproape toate legate de pensile prea mici fata de preturui si tarife.

"Cum pot sa traiesc cu 400.000 de lei, cat imi mai ramane din pensia de urmas? Sotul meu a lucrat la mina si a murit acum 6 ani. Ca urmas eu primesc doar 1,3 milioane de lei pensie, desi a lucrat o viata. Dupa ce platesc chiria si celelalte utilitati, mai raman cu 400.000 de lei. Faceti ceva, domnule ministru", s-a plans o femeie pentru care ziua de maine e o corvoada.

Este doar un exemplu, din zecile de pensionari care vroiau sa vorbeasca cu demnitarul.

Dupa ce s-a taiat panglica inaugurala, onoarea revenindu-i deputatului Mona Musca, alaturi de Dan Radu Rusanu oficialii au plecat in tromba, asa cum au venit, iar oamenii au ramas uitandu-se lung dupa masini cu speranta ca se va face ceva si pentru ei.