Poptile Teodor, in virsta de 56 de ani, domiciliat in Craidorolt, consilier PSD si presedintele Consumcoop din localitate, este acuzat de pedofilie iar in cursul zilei de ieri a fost audiat la Parchetul din Carei si politia Carei. Nu este primul caz de acest gen petrecut in ultimii ani in comuna, unde au mai fost abuzuri comise impotriva minorilor.

Cei care l-au acuzat si au depus plingere impotriva lui Poptile Teodor au fost 6 tineri din sat, dintre care doar unul tiganas. Acestia au relatat faptul ca Poptile Teodor a abuzat de ei sexual. Din cei 6, doi copii sint minori sub 15 ani si doi au parintii plecati in strainatate.

Acestia, la audierile de la Postul de politie din Craidorolt, au fost asistati de Dana Chis - asistenta sociala a Primariei. Aceasta ne-a relatat ca, dupa declaratiile copiilor, actul sexual a avut loc la casa celor doi minori, in urma cu 3 saptamini, dupa ce Poptile Teodor i-a ademenit cu bautura.

Dupa relatarile copiilor primul de care a profitat Poptile a fost baietasul de 13 ani, pe care l-a supt intr-un minut, sub privirile celorlalti copii si tineri. Au urmat si ceilalti, care au recunoscut cele intimplate in fata politistilor din sat, precum si a celor de la Serviciul cercetari penale din Carei, care au demarat si ei ancheta lor proprie.

In cursul zilei de ieri cei 6 tineri au fost transportati din Craidorolt cu dubita la Parchetul din Carei, apoi audierile au continuat la sediul Politiei din Carei.

Parintii copiilor s-au adunat aseara in fata postului de politie asteptind rezultatul cercetarilor, mai ales ca in Craidorolt a ajuns si zvonul conform caruia Poptile Teodor a fost eliberat la ora 15 de Parchetul din Carei, care nu ar fi eliberat mandat de arestare impotriva lui.

Cei din sat au declarat ca in cazul in care Poptile nu va fi arestat, isi vor face ei singuri dreptate cu "sugaciul satului". Dupa cum spun cei din sat, atractia acestui Poptile spre barbati, si mai ales baietii tineri, era cunoscuta mai demult.

Astfel ca, dupa spusele localnicilor, Poptile Teodor isi racola clientii la discotecile din sat, pe care el le organiza si el era si casierul care incasa taxa de intrare. Pentru ca unii tineri nu aveau bani pentru intrare sau bautura, in opinia oamenilor ei erau prazi usoare pentru Poptile.

De altfel dupa relatarile celor din Craidorolt, Poptile a fost mutat in sat din zona Oasului, unde la fel ar fi avut activitati sexuale deviate.

Pina se rezolva toate problemele legate de acest caz, va putem informa ca asistenta sociala a Primariei a anuntat verbal conducerea Directiei de protectie a copilului. Asta pentru ca celor doi copii, ai caror parinti sint plecati in strainatate, trebuie asigurata o protectie, mai ales ca cel acuzat de pedofilie locuieste la doua case de cea a copiilor. Vom reveni asupra acestui caz.