Presedintele executiv al PSD Bihor, Alexandru Retegan, a recunoscut ca in filiala sunt unele probleme. Cu toate ca acest subiect a mai fost dezbatut in conferintele de presa ale social-democratilor, pana acum conducerea organizatiei a incercat sa evite sa faca public acest lucru.

La intalnirea de ieri a participat, dupa lungi insistente ale presei, si consilierul local Ovidiu Copil. Acesta a alimentat, insa, si mai mult ideea vehiculata de presa, si anume ca in filiala comunicarea dintre membri lipseste aproape cu desavarsire.

La conferinta trebuia sa ia parte si vicepresedintele Consiliului Judetean, Gavrila Ghilea, tot membru PSD. Acesta nu a participat la intalnirile cu presa din momentul in care Mihai Bar a fost desemnat noul presedinte al organizatiei judetene.

De altfel, la conferinta precedenta, de acum doua saptamani, purtatorul de cuvant al filialei, Ioan Chelemen, s-a plans de faptul ca cei care au fost invitati la intalnire nu si-au facut aparitia. El a spus atunci ca este convins ca in cazul in care la intalnire erau dezbatute listele cu candidati, atunci multi dintre cei care trebuiau sa vina se aflau in randurile din fata.

Chiar si Alexandru Retegan, presedintele executiv, a recunoscut, ieri, acest lucru. "Am vorbit cu Ghilea si trebuia sa vina azi. Dar cand eram in drum spre conferinta m-a sunat si mi-a spus ca are intalnire cu o delegatie din Italia si nu poate veni", a spus Retegan. "Eu l-am rugat sa fie prezent pentru a putea raspunde la unele intrebari", a adaugat acesta.

La randul sau, Ioan Chelemen a mentionat ca oricare dintre liderii partidului este asteptat la conferinte pentru a raspunde la intrebari si pentru a-si spune punctul de vedere.

Cu toate astea, cu exceptia presedintelui filialei, Mihai Bar, a presedintelui executiv, Alexandru Retegan, si a purtatorului de cuvant, nici un alt lider nu obisnuieste sa participe la intalni-rile cu presa de cand a fost instalata noua conducere.

Consilierul local Ovidiu Copil a fost intrebat daca inainte de sedintele CL se discuta pe marginea proiectele lor de hotarare in cadrul partidului, avand in vedere ca in majoritatea cazurilor pozitia liderilor fata de undele decizii nu coincid cu votul consilieri-lor. "Marea majoritate a materialelor se discuta, insa, ca in orice colectiv, parerile sunt impartite.

O parte din proiecte ajung la noi abia in ultima sedinta a comisiilor sau chiar inainte de sedinta, asa ca nu apucam sa le discutam", a mai spus Ovidiu Copil.

Intrebat despre acelasi subiect, raspunsul presedintelui executiv al filialei a fost diferit de cel al consilierului. "Nu am discutat niciodata pe marginea hotararilor, nici ale Consiliului Local nici ale Consiliului Judetean", a afirmat Alexandru Retegan.

Cu toate acestea, liderul social-democrat a facut o aluzie la faptul ca, toate hotararile luate in cadrul CJ sunt votate in functie de modul in care dicteaza presedintele institutiei, Alexandru Kiss (UDMR).