Vicepresedintele Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor din Camera Deputatilor, clujeanul Horia Uioreanu (PNL), i-a trimis sefului Departamentului National Anticoruptie, Daniel Morar, o lista care cuprinde 25 de sesizari depuse de parlamentari in ultimele noua luni si care nu au primit pana acum nici un raspuns din partea procurorilor.

Uioreanu a spus ca magistratul, care a lucrat, la randul sau, in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj-Napoca inainte de a deveni seful procurorilor Anticoruptie, a avut o atitudine de cooperare.

Pe lista de sesizari se afla cea privind presupusa frauda comisa de primarul PNL al comunei Apahida, Ionel Farcas, care este acuzat ca ar fi decontat de doua ori lucrarile pentru introducerea gazului in comuna, precum si cazul fostului presedinte al Bancii "Transilvania", Iosif Pop.

Acesta a depus plangeri penale impotriva unor fosti angajati ai sucursalei din Bacau ai unitatii bancare, care ar fi acordat credite dubioase unor afaceristi din domeniul alcoolului. Toti acestia au fost arestati si trimisi in judecata.

Iosif Pop, dupa ce a avut o serie de divergente cu procurorii care se ocupau de acest dosar, a fost si el arestat de catre adjunctul fostului sef al PNA, Gheorghe Suhan. Ulterior, Pop a fost pus in libertate de catre instanta de judecata. Dosarul sau penal nu a fost solutionat pana acum in nici un fel.

Bancherul clujean a dat, insa, in judecata Statul Roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strassbourg, reclamand incalcarea drepturilor sale.