Prezenta la Alba Iulia a purtatorului de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu, nu a determinat rezolvarea conflictului care exista la nivelul organizatiei judetene intre actualul presedinte Ioan Rus si predecesorul acestuia in functie, deputatul Mugurel Sarbu. Toti trei au apreciat ca intalnirea a fost doar o etapa in procesul negocierilor care exista intre cele doua parti peste o luna.

"Am discutat cu colegii aici la Alba Iulia, ne-am consultat impreuna pentru ca lucrurile sa reintre in normal. Impreuna cu Ioan Rus si reprezentantii judeteni in Parlament am stabilit ca exista puncte de dialog. Vor fi in continuare consultari in legatura cu aplanarea tensiunilor.

Cred ca in urmatoarele saptamani chestiunile vor intra pe fagasul normal", a afirmat Diaconescu, care este si presedintele Comisiei nationale de arbitraj si integritate morala din partid.

Senatorul PSD a apreciat ca de "necontestat" faptul ca actualul Birou Judetean al organizatiei a fost ales in urma unor alegeri democratice. "Chestiunile se vor rezolva prin disponibilitate si flexibilitate. Recomandarea mea a fost ca punctele de vedere diferite sa fie exprimate in interiorul partidului. Am incredere ca lucrurile se vor rezolva in cel mai scurt timp", a mai spus Diaconescu.

Presedintele PSD Alba, Ioan Rus, a spus si el ca la sfarsitul saptamanii viitoare va exista o noua runda de negocieri intre el si Mugurel Sarbu. "Se va discuta si decide potrivit statutului si calitatii lui de deputat. Intotdeauna am avut o usa deschisa pentru el", a declarat liderul filialei.

Deputatul Sarbu a apreciat ca nu a fost o discutie de negocieri, ci una "principiala". "Vom continua discutiile tehnice si negocierile astfel incat sa ajungem la o intelegere. Nu pot sa avansez un termen pentru finalizarea discutiilor, dar daca Ioan Rus a declarat ca exista deschidere din partea lui, atunci cred ca nu vor fi probleme", a afirmat Sarbu.

Cristian Diaconescu s-a intalnit, vineri dupa-amiaza, cu membrii Biroului Judetean al filialei PSD, sedinta la care Sarbu nu a participat. Ulterior, purtatorul de cuvant al partidului la nivel central a avut o discutie cu Ioan Rus si Mugurel Sarbu, dupa care s-a intalnit cu fiecare dintre cei doi.

In cadrul intalnirilor nu a fost discutata numai problema conflictului dintre cei doi reprezentanti ai PSD Alba, Diaconescu mentionand ca au existat consultari si in legatura cu "chestiuni de politica interna ale partidului si elemente legate de activitatea in Parlament".