Bataile de cap ale Partidului National Liberal par sa nu se mai opreasca. Dupa atacuri, directe sau indirecte, venite chiar din partea unor reprezentanti ai partidului-aliat, Partidul Democrat, anumiti liberali nu par sa-si fi domolit supararea pe liderul si totodata premierul Calin Popescu Tariceanu.

Ba chiar, de data recenta, fostul presedinte al PNL, Valeriu Stoica, care face parte din comisia de revizuire a Constitutiei Romaniei, a declarat ca „noua initiativa de revizuire a Constitutiei a inceput cu stangul. Diletantismul si politizarea o umbresc in mod nepermis. Revizuirea Constitutiei nu trebuie sa devina campul de lupta al unor interese politice conjuncturale".

Declaratia liberalul Valeriu Stoica, desi nu o arata la o prima vedere, reprezinta o intepatura mai mult sau mai putin „fina" la adresa premierului Calin Popescu Tariceanu, pe care il informeaza, prin intermediul unei scrisori deschise trimise presedintelui PNL, ca nu este de acord cu propunerile inaintate de conducerea partidului si, de aceea, se va dezice in acest demers de PNL.

Ca sa mai indulceasca glasul, sau poate pentru a rasuci cutitul in rana, acelasi Stoica precizeaza ca va ramane profund implicat in procesul de revizuire al Constitutiei. Pe de alta parte, membri marcanti ai PNL, ca de exemplu senatorul Puiu Hasotti, vicepresedinte la nivel central al partidului, s-au declarat „surprinsi" de declaratiile lui Valeriu Stoica.

Pana ce liberalii se vor hotari cum sa interpreteze atitudinea fostului presedinte al PNL, acestia au gasit raspunsul pentru „caderea" inregistrata de partid in ultimele sondaje, comparativ cu PD.

„PD este preocupat de lucruri populiste in acest moment, PNL de guvernare" Astfel, ori sondajele sunt influentate de interesele celor care le comanda, ori… „atacurile din toate partile la adresa PNL si a primului ministru, la care se adauga un Partid Democrat care nu a fost intotdeauna loial", dupa cum a apreciat senatorul liberal Puiu Hasotti.

Acesta insa sustine ca nu are de ce sa-si faca prea mari griji, dat fiind faptul ca exista un procent destul de mare de nehotarati. De fapt, recunoaste Puiu Hasotti, „un motiv de teama exista". „Mi-e teama de noua achizitie a democratilor: Elena Udrea.

Vom avea dificultati din acest punct de vedere, avand in vedere ca Elena Udrea este un politician… de-a dreptul… deosebit", a declarat, ironic, Puiu Hasotti. La randul sau, deputatul PNL Crin Antonescu, a apreciat, referitor la rezultatele ultimelor sondaje de opinie, ca „e mai putin important raportul de forte, important este ca PNL sa-si pastreze identitatea.

Avem in spate o istorie, un nume care conteaza. PD este preocupat de lucruri populiste in acest moment, PNL de guvernare".