In urma cu o saptamana, presa constanteana si nu numai, anunta ca, din nefericire pentru George Copos, „Yachting Club Europa” este pe cale de a-si muta cuibul. Mai exact, societatea „Ana Hotels”, detinuta de vicepremierul conservator George Copos, a pierdut dreptul de exploatare a portului turistic din zona Belona, Eforie.

Intre timp, situatia nu s-a schimbat, in sensul ca firma „Vermont Royal Romania” SRL a castigat in instanta dreptul de folosinta a portului in cauza, prin contestarea deciziei Consiliului Local Eforie prin care el era atribuit „Ana Hotels”.

Reamintim ca in 1998 „Vermont” devenea concesionarul portului, pe o perioada de 50 de ani, prin amabilitatea acelorasi consilieri locali care in 2003 s-au razgandit in favoarea firmei lui Copos.

In acest moment, intreaga poveste care strica fericirea lui George Copos de a avea port este analizata si de angajatii Primariei Eforie, care incearca sa stabileasca gradul de vinovatie al celor care au produs incurcatura. Evident, incurcatura a fost creata intr-un mandat anterior, si in nici un caz Primaria Eforie nu ii va putea pedepsi pe vinovati, dar se doreste clarificarea situatiei.

Aceasta mai ales ca, potrivit primarului din Eforie, Ovidiu Brailoiu, nu este exclus ca „Ana Hotels” sa dea in judecata pe toti cei pe care ii considera vinovati de incurcatura, mai ales ca in portul botezat de George Copos „Yachting Club Europa” au fost investite 2 milioane de euro.

„Nu comentez hotararea judecatoreasca si am dat dispozitiile necesare pentru punerea ei in aplicare”, a mai declarat, pe aceasta tema Ovidiu Brailoiu. „Insa, pe de alta parte, din discutiile iscate presedintele de sedinta a Consiliului Local Eforie de la acea data (n.r.

in anul 2003, cand dreptul de folosinta al portului i-a fost atribuit „Ana Hotels”), Aurica Oprea, mi-a spus ca nu-si aduce aminte sa fi votat si aprobat respectivul proiect de hotarare. In plus, raportul care apare langa proiectul de hotarare atat de controversat este semnat de fostul primar Mihail Cosma si alte doua persoane.

Insa, mai multe nu va pot spune decat dupa ce vom analiza toate documentele”, a mai precizat Brailoiu.

Mai ramane de vazut, din aceasta poveste cu amnezii si concesionare peste o alta concesionare, daca „Ana Hotels” va da autoritatile locale in judecata, pentru ca a fost indusa in eroare, sau daca intre firma lui Copos si „Vermont Royal Romania” SRL firme se va realiza transferul de atributii si se va rezolva problema compensarii investitiilor deja realizate.