Miercuri, 31 mai 2006, Dalai Lama a vizitat Parlamentul European din Bruxelles, unde sala a fost arhiplina, starnind un interes deosebit si pentru presa. Pe multi dintre europarlamentari i-a magnetizat pur si simplu acest eveniment, unii considerandu-l pe Dalai Lama drept un sfant pe Pamant, ne-a informat deputatul liberal de Alba, Tiberiu Barbuletiu, euroobservator la Parlamentul European.

Desi erau doar 11 grade Celsius si ploua, liderul din Tibet era imbracat in traditionalele haine portocalii, subtiri si fara maneci, iar in picioare purta... sandale. Barbuletiu ne-a declarat ca Dalai Lama a avut o intrevedere cu membrii Comisiei de afaceri externe, sustinand apoi o conferinta de presa impreuna cu liderul grupului liberal, Graham Watson.

Dalai Lama a vorbit despre intelegere interconfesionala si toleranta religioasa, iar despre situatia din Tibet el s-a rezumat sa spuna, dupa ce mai intai a ras, ca "acum e mult mai bine", amintind ca in Tibet chinezii au distrus 6.000 de temple budhiste. Dalai Lama s-a refugiat in Anglia, dar preda religia budhista la o universitate din India.

"E un om deosebit de volubil, foarte deschis si...zambeste foarte mult. Ce mi-a placut mie la el? Seninatatea si detasarea", ne-a declarat Tiberiu Barbuletiu, euro-observator la Parlamentul European.(