Reprezentantii Politiei Rutiere Cluj si ai Politiei Primariei Cluj-Napoca sustin ca au depus toate eforturile pentru a descongestiona traficul. Cu toate acestea, pana la orele dupa-amiezii, situatia nu s-a modificat.

Seful Politiei Rutiere, Alexandru Muresan, ne-a declarat ca 24 de agenti rutieri au fost prezenti, ieri, in principalele intersectii din zona centrala si au dirijat traficul. „Agentii nostri nu au reusit sa stea in strada foarte mult din cauza ploii torentiale. Cu toate acestea, ei au lucrat in doua schimburi si au incercat sa rezolve problema”, a adaugat Muresan.

Principalele cauze care au dus la un adevarat ambuteiaj pe strazi au fost lucrarile de reparatii, in plina desfasurare pe principalele artere de circulatie (Bulevardul Eroilor, str. Republicii, Bulevardul 21 Decembrie), dar si indisciplina soferilor clujeni. „Eu am amendat astazi (n.r. - ieri) trei soferi care si-au parcat masinile in locuri interzise si au blocat circulatia.

Eforturile depuse de noi trebuie dublate si de bunul simt al soferilor”, a mai spus Muresan.

Aglomeratia din Pietele Mihai Viteazu, Avram Iancu sau Unirii nu a putut fi evitata nici pe alte rute ocolitoare. Strazile adiacente, care, de obicei, nu sunt foarte circulate, au fost blocate de coloane de masini, dar si de autoturismele care au parcat in locuri nepermise. Reprezentantii Politiei Primariei spun ca au incercat sa rezolve problema traficului, insa fara rezultat.

„De la noi au fost detasati, pe mai multe strazi din centrul orasului, 21 de agenti. Din cauza ploii si a lucrarilor de pe anumite artere, interventia lor nu a putut imbunatati foarte mult situatia”, ne-a declarat Minodora Fritea, sef al Politiei Comunitare din cadrul municipalitatii.

Asteptarea de zeci de minute, nervii intinsi la maxim, claxoanele si ambuscada care s-a creat in jurul orelor pranzului i-au determinat pe unii soferi sa isi abandoneze masinile, ceea ce a facut traficul si mai aglomerat.