Ieri, la doar doua zile dupa ce Traseul celor Trei Fortificatii din Cetatea Alba Iulia a fost inaugurat, a avut loc, am putea spune, o noua inaugurare. A fost momentul in care ambasadorul ONU la Bucuresti, Excelenta-Sa Soknan Han Jung a vizitat situl.

Nu a fost vorba despre o vizita obisnuita in care autoritatile sa se laude cu un loc frumos, ci o vizita cu mai mare greutate deoarece o treime din cheltuielile necesare amenajarii traseului au fost suportate de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), asa ca doamna ambasador a trebuit sa vada pe ce s-au dus banii.

Dupa ce a vizitat traseul si a asistat la ceremonialul de ridicare a drapelului municipiului Alba Iulia, precum si la onorul prezentat de garda, doamna ambasador a declarat; "Sunt foarte satisfacuta de acest proiect!".

Este o multumire atat pentru Primaria si Consiliul Local Alba Iulia, care au contribuit si ele cu o parte din bani, dar si pentru antreprenorul lucrarii Grup Corint SA, care a avut ideea si a suportat toate cheltuielile prilejuite de inaugurare: cele trei tunuri, uniformele ostasilor, pustile, tobele, steagurile, tabara militara si toate celelalte.

Altfel traseul, frumos ce-i drept, nu ar fi avut atata farmec. "Este doar o mica parte.

Mircea Hava are planuri mult mai mari si il felicit pentru initiativele bune pe care le are pentru oras", a completat Excelenta Sa.

De altfel, Primaria Alba Iulia si PNUD au in derulare inca un proiect in stadiu avansat, este vorba despre lansarea unui incubator de afaceri, probabil in luna septembrie, dar si continuarea colaborarii in domeniul punerii in valoare a obiectivelor istorice: restaurarea Portii a IV-a a Cetatii si Portii de Sud a Castrului Legiunii a XIII-a Gemina.

Dar ieri am aflat despre un alt proiect comun Primaria Alba Iulia - PNUD si anume un centru de training pentru administratia publica locala pentru implementarea fondurilor structurale in care sa se instruiasca oamenii din administratie din toate judetele regiunii a VII-a Centru. Si asta pentru ca "Aveti un primar atat de dinamic aici!"