Consilierii judeteni au gasit de cuviinta sa-i faca hatarul controversatului om de afaceri Sorin Dan. Astfel, printr-o Hotarare de Consiliu Judetean, votata in sedinta de ieri, se modifica un contract de vanzare-cumparare incheiat de CJ Cluj cu firma Target Investments, patronata de omul de Sorin Dan.

Astfel, CJ Cluj vinde firmei un garaj cu suprafata de 253 mp, aflat la subsolul unei cladiri apartinand aceluiasi personaj. Precizam faptul ca, Sorin Dan a incercat in repetate randuri sa obtina mult disputatul garaj, in ciuda obiectiilor ridicate de unii consilieri judeteni.

Consilierii judeteni au votat, ieri, o hotarare prin care se reia procedura de vanzare a unui garaj de pe strada Cuza Voda nr. 1. Astfel, urmeaza a fi vandute un garaj in suprafata de 253 mp si inca o suprafata de 46,81 mp aferente rampei de acces in garajul respectiv.

Aceasta Hotarare vine in completarea contractului de vanzare-cumparare incheiat in 2003 intre Consiliul Judetean Cluj si SC Target Investments, administrata de omul de afaceri clujean Sorin Dan. Valoarea contractului incheiat atunci este de peste 955.000 USD. Practic, Consiliul Judetean Cluj va vinde garajul respectiv societa‘ii Target Investments.

Contractul dintre CJ si firma lui Sorin Dan a fost deja subiectul unui proces la Tribunalul Cluj. Imobilul este amplasat partial pe terenul aflat in proprietatea Consiliului Judetean, restul terenului fiind in administrarea Consiliului Local. Terenul aflat in proprietatea Consiliului Judetean Cluj a fost concesionat firmei Target Investments.

Pe respectivul teren nu exista un act de partaj, deci se impune necesitatea acordului celuilalt coproprietar in vederea realizarii oricarei investitii in spatiul respectiv.

Target Investments, coproprietarul imoblilului a obtinut autorizatie de construire pentru amennajarea spatiilor din subsolul imobilului, iar CJ (deoarece si-a dat acordul la executarea lucrarilor) ar putea fi obligat la suportarea costurilor proportional cu cota de proprietate detinuta.

BZA a atras atentia, in repetate randuri, asupra scandalurilor in care a fost implicat omul de afaceri Sorin Dan. Afacerile acestuia au vizat in primul rand sectorul imobiliar. In anului 2005, a inaugurat la Cluj hotelul City Plaza, o investitie de 2,6 milioane de euro, cusuta cu ata alba. De asemenea, Sorin Dan este actionar la fabrica de mobila Libertatea.