Consilierul judetean Flaviu Predescu sustine ca bolnavii neuropsihic internati la Centrul de Recuperare si Reabilitare de la Galda de Jos sunt folositi la sapat gradini.

El solicita in acest sens o ancheta directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba, Sorin Chirila. "Exista tot mai multe voci care sustin ideea ca la Galda de Jos unele persoane cu handicap ar fi exploatate si puse la sapat gradini.

Mai exact, bolnavul este scos din incinta centrului cu un insotitor si dus la domiciliul «gospodarului» care il preia pe semnatura si il pune la treaba", sustine Flaviu Predescu.

"Poate n-ar fi o problema atat de mare daca bolnavul ar fi platit cel putin corespunzator unei zile de munca", mai spune consilierul judetean care nu exclude ideea ca de pe urma acestei "afaceri" sa aiba de castigat chiar insotitorii.

Predescu, in calitate de ales judetean, ii solicita public directorului DGASPC, institutie subordonata CJ Alba, sa desfasoare o ampla ancheta si sa prezinte un raport in cadrul unei sedinte de consiliu judetean privind aceasta situatie grava.

"Daca se descopera a fi reale aceste sesizari, atunci directorul Centrului de la Galda ar trebui trimis el insusi la sapa, dar de lemn, pentru a lasa locul altuia", este de parere Predescu. La Galda de Jos sunt internati circa 380 de bolnavi neuropsihici irecuperabili, asta cu toate ca unitatea poarta denumirea de Centru de Recuperare si Reabilitare.