Patru tineri din Alba si Hunedoara au fost prinsi in flagrant de politistii Brigazii de Crima Organizata din Alba Iulia in timp ce incercau sa vanda, intr-o parcare de pe DN1, 100 de pastile de Ecstasy si cantitatea de 100 de grame de hasis.

Actiunea a avut loc sambata, 5 august, in parcarea unui han de pe teritoriul comunei Sibot, unde cei patru cereau 20 RON pentru o pastila Ecstasy si 40 RON pentru un gram de hasis.

Potrivit politistilor, Ciprian Alin G. (25 ani) din Sibot, Mihai M. (24 ani), zis "Mita", din Petrosani, Adrian Cristian C. (25 ani), zis "Taschi", din Petrila, si Florin Mircea V. (24 ani) din Cugir au fost retinuti de procurorii DIICOT Hunedoara pentru 24 de ore.

Duminica, 6 august, Tribunalul Hunedoara a dispus arestarea celor patru inculpati pentru 29 de zile, sub acuzatia de comitere a infractiunilor de trafic si consum de droguri de mare risc.

De mentionat ca la perchezitia domiciliara efectuata la locuinta din Balomir (judetul Alba) a bunicilor lui Florin Mircea V., politisti si procurorii au mai descoperit 839 de pastile de Ecstasy si 867 de grame de hasis. Analizele de laborator au confirmat faptul ca pastilele contin substanta activa MDMA, drog de mare risc.

Pastilele sunt de culoare alba si prezinta pe una din fete sant pentru rupere, iar pe cealalta logo-ul "CK". Hasisul gasit la perchezitia domiciliara era ambalat in mai multe straturi succesive de plastic si folie adeziva, intre acestea aflandu-se cafea macinata.

Potrivit lucratorilor Brigazii de Crima Organizata, cafeaua a fost utilizata ca si metoda de disimulare la introducerea in tara a drogurilor, pentru a reduce riscurile de a fi descoperit de cainii politisti. Tot sambata a fost identificat si retinut Mihai Toni G. (26 ani), zis "Chelu", din Petrila - Hunedoara, membru al retelei de traficanti, in cazul caruia instanta a dispus cercetarea in stare de libertate.

Ancheta continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a inculpatilor si identificarea tuturor persoanelor implicate. Valoarea "de piata" a drogurilor confiscate depaseste 25.000 euro.

Pentru faptele de care sunt acuzati, cei cinci traficanti risca pana la 25 de ani de inchisoare. Seful Brigazii de Crima Organizata, comisarul Traian Berbeceanu, a declarat ca un rol important in prinderea in flagrant a inculpatilor a avut si conducerea IPJ Alba, care a sprijinit decisiv actiunea respectiva.