Trei companii internationale si-au anuntat interesul pentru preluarea pchetului majoritar de actiuni la societatea Rulmentul Brasov. Negocierile cu AVAS ar urma sa inceapa in luna septembrie.

Deja, firma israeliana Shabum International Ltd. a trimis o scrisoare de intentie pentru cumpararea actiunilor detinute de statul roman. Anuntul a fost facut de catre reprezentantul concernului israelian in Romania, Marian Platz.

Compania israeliana este clientul Rulmentului din Brasov de circa 25 de ani. Ea ar dori sa relanseze fabrica din Brasov cu ajutorul unei asocieri cu o alta firma israeliana din domeniul rulmentilor, Iscar Israel.

De asemenea, exista o oferta de cumparare din partea companiei Rulmenti Barlad. Fabrica din Moldova este proprietatea concernului turc Kombasan.

Cea de-a treia oferta referitoare la preluarea pachetului majoritar de actiuni de la Rulmentul Brasov este formulata de consortiul format din companiile GP Industrial Bucuresti si SC Uzuc Ploiesti. Pachetul majoritar de actiuni de la societatea ploiesteana este detinut de omul de afaceri Stefan Vuza.

De asemenea, in anul 2003, a existat o intentie de cumparare din partea concernului italian Landini. Numai ca italienii au renuntat la cumpararea fabricii dupa ce au esuat in preluarea unei alte companii brasovene, Tractorul.

AVAS detine 50,8 la suta din actiunile Rulmentul. Datoriile societatii brasovene depasesc 60 de milioane de euro.