Primarul municipiului Sighisoara, Dorin Danesan a declarat marti intr-o conferinta de presa ca se gandeste serios sa scoata orasul Sighisoara din Organizatia oraselor aflate in lista Patrimoniului UNESCO pentru ca s-a saturat de pretentiile acestei organizatii. “Desi platim anual o cotizatie de 800 de dolari nu avem nici un folos de pe urma ei.

Ne-am fi asteptat sa primim asistenta sau macar consultanta din partea UNESCO atunci cand o parte din zidul Cetatii s-a prabusit, dar nu ne-am ales cu nimic.” Primarul are de gand sa prezinte consilierilor locali o informare pe aceasta tema la sedinta forului legislativ local din 31 august.

Reactia primarului a fost determinata de o scrisoare de admonestare primita din partea UNESCO cu privire la constructia cunoscuta sub numele de “Casa Italianului”.

Primarul a aratat ca la un moment dat constructia a fost oprita prin necordarea autorizatiei de constructie, dar proprietarul ei a obtinut avizele necesare continuarii lucrarilor de la Comisia Zonala Monumentelor Istorice iar Primaria a fost obligata sa-I elibereze din nou autorizatia de constructie.

Primarul a mai aratat ca lucrarile de la “Casa italianului” sunt din nou oprite in asteptare unei inspectii de la Comisia Monumentelor Istorice pentru reanalizarea dosarului. Vom reveni cu amanunte.