Discursuri pompoase, cuvinte laudative si multumiri, toate culminand cu recunostinta pe care autoritatile au aratat-o pentru promptitudine firmei care a realizat lucrarile.

La manifestarea de ieri au participat ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, ministrul Telecomunicatiilor, Nagy Zsolt, primarul Clujului, Emil Boc, primarul Huedinului, Nicolae Chis, prefectul judetului, Alin Tise, subprefectul Cynthia Kurt si toti parlamentarii de Cluj ai Aliantei DA.

Politicienilor li s-au alaturat si reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj si ai altor instututii deconcentrate. Actiunea, care la prima vedere nu avea nici o legatura cu politica, a capatat inca de la inceput o puternica nunata portocalie.

Inainte de sosirea inaltelor oficialitati, organizatorii evenimentului i-au intretinut pe cei prezenti cu imnul PD, Verde-nourat, dupa care alocutiunile celor prezenti s-au tranformat in adevarate discursuri electorale.

Taierea panglicii inaugurale a fost un prilej deosebit pnetru politiceni, dar si pentru inspectorul general Zlatior de a evidentia contributia pe care au avut-o la ridicarea obiectivului de la Huedin. Cel putin cinci foarfece s-au napustit asupra panglicii tricolore.

Simple discursuri

Primarul din Huedin a deplans munca din iad a ministrului Hardau de la conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC). Realizand o parabola religioasa referitoare la Arhanghelul Mihail, Chis a declarat. Arhanghelul era suparat, ba chiar manios ca a fost obligat sa slujeasca aproape un an in Iad. Si iata ca s-a implinit un an de cand Mihail Hardau conduce Ministerul Educatiei.

La randul sau, Hardau s-a adresat lui Boc Nu stiu cu ce am gresit, de domnul Boc m-a trimis acolo. Hardau a mai tinut sa faca publice obiectivele pe care le are pentru viitor: Tinta noastra este ca invatamantul sa primeasca 6% din PIB, pentru ca aceasta a fost promisiunea noastra in campania electorala.

De asemenea, Hardau a continuat sirul parabolelor cu tenta religioasa, promitand schimbarea la fata a invatamantului. Emil Boc a tinut sa precizeze la inceputul discusului ca nu se afla in campanie electorala. Suntem intr-un moment de mare sarbatoare. Scoala din huedin a fost un model ca exista colaborare intre partide, indiferent ca acestea sunt PNL, PD sau UDMR, a declarat Boc.

Acesta a adaugat ca pentru realizarea obiectivului de la Huedin a pus umarul si fostul ministru al Educatiei, Mircea Miclea, care a alocat sume importante pentru reluarea constructiilor. Si inspectorul general, Titiana Zlatior, a tinut sa multumeasca ministerului pentru alocarea de fonduri.

Tot ea insa a aratat recunostinta maxima constructorului, adica firmei TIM, in conditiile in care lucrarile la acest obiectiv au fost demarate in 199

Un sac fara fund

Lucrarile la noua cladire a Grupului scolar Huedin au inceput in anul 199

Coordonate de la nivelul MedC, lucrarile au stagnat foarte multi ani. Nu vreau sa ma pronunt asupra cauzei, insa cred ca a fost vorba de vointa politica, adica cineva nu a dorit ca lucrarile de aici sa fie finalizate, ne-a declarat Ttitana Zlatior.

Aceasta a adaugat ca, in perioada guvernarii PSD-iste nu s-au alocat banii necesari pentru continuarea lucrarilor si, din acest motiv, lucrarile au stagnat. Nici unul dintre cei prezenti nu au putut preciza valoarea investitiei totale pentru Grupul Scolar Huedin. Singurele sume pentru care se mai tine socoteala sunt cele alocate anul acesta de catre MEdC, adica 722.000 de lei.

Scoala este dotata cu 16 sali de clasa, are trei laboratoare, o biblioteca si un cabinet medical. In aceasta isi vor incepe noul an scolar peste 500 de elevi din Huedin.