Pentru ca provine dintr-o familie de artisti veritabili, Keo si-a facut simtita prezenta pe scena muzicala din copilarie si adolescenta. La 14 ani el compunea si inregistra primele sale piese. Acesta a fost doar inceputul. De aici si pana la a avea propria sa trupa nu a mai fost decat un pas.

Rep.: Cum ti s-a parut publicul din aceasta seara?

Keo: A fost super publicul si chiar avand in vedere conditiile de ploaie, frig, dar s-au manifestat foarte bine.

Rep.: Ce reprezinta acest nume pentru tine Keo?

Keo: E o porecla, o am din liceu, o port de foarte multa vreme si ma reprezinta. Cand am decis sa-mi iau porecla ca si nume de scena am cautat pe internet. Este si un satelit cu numele Keo care va fi lansat in curand, care va putea primi mesaje din toata lumea.Poti trimite poze,mesaje on-line care vor fi puse intr-un calculator pe un hard-disc.

El va fi trimis in spatiu si este programat sa se reintoarca nu stiu peste cate sute de ani si sa readuca copiilor copiilor nostri momente din viata noastra. Mai exista o bere care se numeste Keo, dar nu sunt bautor de bere.

Rep.: Cum ti-ai cunoscut formatia The Park?

Keo: Am cantat in mai multe trupe, in timpul liceului. Am cantat in formatia I Scream, mi s-a parut un joc de cuvinte foarte fain. Cantam mai multe cover-uri. In epoca liceului ascultam Nirvana,dar si formatii ca Beetles,U2, am fost foarte influentat de anii 60 -70, faceam multe cover-uri ale acestor artisti, precum si piese din repertoriul personal.

Apoi am plecat in State unde am stat 2 ani si jumatate. Nu am avut trupa, faceam gigs cu niste prieteni si cantam coveruri.Cand m-am intors in Geneva am intalnit un prieten din liceu, Xavier, cu care am cantat in trupa The Park,si cu care am co-scris o piesa si pe albumul meu „Fara aripi”.The Park au scos un album semnat cu Warnner Brothers.

Am cantat si in deschiderea lui David Bowie, la Montreaux Jazz Festival. Cum lucrurile nu avansau asa cum imi doream, pentru ca intr-o trupa toti trebuie sa fie de acord, am inceput o cariera solo.

Rep.: Cum l-ai cunoscut pe marele producator de musical-uri Yorgos Benardos?

Keo: El era foarte cunoscut pentru ca traieste mai mult in Geneva, in Grecia, dar locuieste si lucreaza in Geneva. El lucra cu tot felul de voci. Vocea lui masculina cu care lucra era un bun prieten de al meu care se numeste Julien,care a castigat premiul 2 la Nouvelle Star, acum 2 ani.

Cum Julien nu mai putea fi vocea masculina fiind foarte ocupat, si cum ma cunostea din trupa The Park, i-a placut foarte mult vocea mea si m-a intrebat daca vreau sa inregistram o piesa impreuna. I-a placut foarte mult pentru ca pe langa voce, veneam si cu idei.

M-am dus la pian si am facut o piesa, „Ma-ntreb adesea unde esti”, in franceza „Je me remets aux bon vouloir”,devenind un proiect pentru „Regele Soare”, un musical din Franta scris de Dove Attia cu care care am co-scris si o piesa de pe albumul meu „Umbra”. Am inceput sa scriem mai multe piese pentru Regele Soare.

Mai multe piese de pe album au fost compuse in franceza pentru acest proiect. In final a intrat o singura piesa scrisa numai de Yorgos.

Rep.: Cum a inceput cariera ta in Romania?

Keo: Cand m-am intors in tara cu parintii mei, Ne-am intalnit cu Marius Teicu, care era foarte bun prieten cu parintii mei. A ascultat piesele mele, i-au placut foarte mult si m-a rugat sa-l las sa le duca la o casa de discuri in Romania.

Marius Teicu a dus piesele la Media Pro Music, unde a intalnit o persoana, care in timp a devenit cel mai bun prieten si in acelasi timp managerul meu Ramon Cotizo, de la Info Pro. El are o parte foarte importanta in cariera mea din Romania el este cel care m-a lansat. A ascultat piesele, dar erau in franceza.

L-am sunat pe Marius care m-a pus in contact cu Andreea Andrei,care mi-a propus un text din care mi-a placut doar un vers „azi vi, maine pleci”. Ii datorez „carligul” Andreei Andrei care a avut o parte importanta.

Rep.: De ce „Fara aripi”, numele albumului?

Keo: Are mai multe semnificatii. In primul rand este legat de conceptul coverului, unde umbra mea are aripi. Coverul are o poveste, aceasta umbra, ingerul care ne pazeste are aripi iar noi nu avem aceste aripi. Albumul era mai mult despre mine si nu era conceptual la inceput, abordam niste idei precum daca as putea sa zbor si asa s-a nascut ideea „fara aripi”.

Rep.: Ce a insemnat pentru tine premiul de debut „Steaua de mare” de la Calatis?

Keo: Au fost mai multe premii. Primul a fost al revistei VIP, premiu care mi-a fost inmanat de catre nasul meu Temistocle Popa. A fost important prin prisma in care mi-a fost inmanat. Al doilea premiu a fost cel primit de la Radio Romania Actualitati care m-au sustinut foarte mult, in frunte cu Titus Munteanu, caruia ii multumesc.

Al treilea premiu cel de la Calatis, m-a luat pur si simplu prin surprindere, pentru ca nu ma asteptam. A fost extraordinar pentru ca acest premiu a fost „ the cherry on top of the cake”, cum s-ar spune. Peste trei saptamani pregatesc o super surpriza tuturor, voi filma un videoclip la o piesa noua. Ceea ce pot sa spun este ca va fi ceva cu totul special si nou.

Rep.: Iti multumesc din suflet pentru timpul acordat si mi-a facut o reala placere sa te cunosc. Te mai asteptam la Zalau.

Keo: Si eu iti multumesc si cu siguranta am sa mai revin la voi.