Printre serviciile deconcentrate care si-au prezentat raportul de activitate in sedinta Colegiului prefectural Alba, tinuta la sfarsitul saptamanii trecute, a fost si Inspectoratul teritorial de munca Alba, care a fost si vedeta. Nu atata prin datele statistice raportate, cu care n-o sa va adorm, ci pentru sistemul informatic pus la punct de catre Cristi Faur, informaticianul institutiei.

Atat din spusele conducatorului acesteia, Dorel Fit, cat si din cele ale informaticianului, a rezultat ca acest sistem informatic complex este indispensabil fiindca ofera date nu doar despre toti agentii economici activi, ci si despre cei care si-au incetat activitatea, dar inca nu au ridicat cartile de munca.

Impresionanta este si gestionarea proceselor verbale la nivel de amenda, fiindca sunt situatii in care pe un proces-verbal sunt trecute mai multe contraventii, unele acceptate de invinuit, altele contestate. Ei bine, in orice moment se stie in cazul fiecarei contraventii daca a fost platita amenda ori a fost contestata, iar in acest caz se afla imediat in ce stadiu de judecare este. Este ca asa evidenta n-are nici SRI?

De altfel nu doar reporterul alba-news.info a fost impresionat, ci si subprefectul Clement Negrut si pe loc le-a cerut sefilor celorlalte institutii sa adopte sisteme informatice similare. Au termen pana in 30 decembrie 2006.

Totodata d-l Negrut le-a spus ca nu vor fi licitatii, nu vor fi firme, singurul consultant agreat fiind Cristi Faur. Astfel se impusca doi iepuri dintr-un foc: se adopta rapid un sistem care si-a dovedit utilitatea si nu se vor cheltui bani aiurea-n tramvai.