Printre datornicii la "Bancorex" si Banca "Dacia Felix" se afla si societatea comerciala "Albador" SRL Alba Iulia. Socie-tatea, fara activitate in pre-zent, datoreaza celor doua foste banci peste 2 miliar-de de lei, trei sferturi din aceasta suma reprezentand credite nereturnate catre "Bancorex".

Chiar daca "Albador" SRL este in faliment, iar dosarul se afla pe rolul Tribunalului Alba de sase ani, pana in prezent nu s-a reusit achitarea datoriilor catre creditori. Aceasta in conditiile in care firma are active evaluate la aproximativ 2 miliarde lei. Valoarea totala a datoriilor societatii se apropie, insa, de 4 miliarde.

"Albador" administreaza si un fost restaurant amplasat la marginea municipiului Alba iulia, in zona cunoscuta sub numele de Paraul Iovului. Creditele contractate aveau drept scop modernizarea restaurantului si transformarea acestuia intr-un complex de agrement. Societatea a dat faliment, insa, dupa ce reprezentantii "Bancorex" au refuzat sa mai finanteze activitatea firmei.

Un alt motiv pentru care se considera ca societatea a falimentat este amplasarea gropii de gunoi a municipiului Alba Iulia, la o distanta relativ mica de restaurant. Cladirea respectiva este evaluata la aproximativ 800 milioane de lei, "Albador" mai detinand si un apartament in zona centrala a municipiului, a carui valoare a fost estimata la 600 milioane lei vechi.

"Albador" SRL, administrata in momentul intrarii in faliment de persoana fizica Teodor Filimon, mai detine si un pachet de 0,22% din actiunile societatii care administreaza postul de televiziune "Sica Pro Tv" Alba Iulia.

In 2003, "bossul" Pro TV, Adrian Sarbu a oferit 670.000 lei pentru fiecare actiune, insa, pana la ora actuala nu s-a luat nici o decizie cu privire la soarta pachetului respectiv. In conditiile in care se deruleaza acum procesul la Tribunalul Alba, este de asteptat ca recuperarea datoriilor sa fie destul de greu de realizat.