Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) din Arad este in pericol sa piarda finantarea pentru amenajarea unui sediu nou, din cauza firmei care executa lucrarile de constructie. Potrivit directorului institutiei, Maria Boros, Oficiul a primit 22 de miliarde lei vechi pentru ridicarea unui cladiri in cartierul Micalaca.

"Am obtinut foarte greu acesti bani, pe care initial trebuia sa-i primim in 2005. Eram si pe punctul sa pierdem terenul pe care se construieste sediul, daca nu venea finantarea.

Acum suntem in pericol de a pierde suma, deoarece firma care executa lucrarile (SC "Tehnodomus" Ð n.r.) nu este in grafic cu lucrarile si s-ar putea sa nu le termine pana la data prevazuta in contract", a spus Maria Boros.

Directorul a adaugat ca a purtat discutii de mai multe ori cu cei din conducerea "Tehnodomus", care i-au promis ca vor finaliza lucrarile pana la data stabilita in contract. "Nu cred ca vor termina lucrarile, deoarece vine iarna. Dar, in cazul in care nu vor finaliza proiectul, voi da in judecata firma", a mai spus Maria Boros.

SC "Tehnodomus" a castigat licitatia pentru constructia noului sediu al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara avand ca si concurente doua firme aradene: "ICIM" SA si SC "Arcons", dar si o societate din Bucuresti. "Legea prevede ca firma care executa lucrarile la cel mai mic pret castiga licitatia.

A castigat "Tehnodomus", care a avut preturi de dumping", a adaugat directorul OCPI.

Conform caietului de sarcini, predarea noului sediu catre beneficiar trebuie facuta in termen de 12 luni, adica pana in aprilie 2007. In prezent, Oficiul isi desfasoara activitatea intr-un sediu amplasat intr-o cladire retrocedata si pentru care plateste o chirie lunara de 7.000 de euro.

Maria Boros a mai afirmat ca in cazul in care sediul nu va fi finalizat la data stabilita, ministerul de resort va aloca banii altor institutii din subordine.

Patronul firmei care executa lucrarile, Gheorghe Maxinan, sustine, insa, ca proiectul va fi finalizat conform graficului, dar trebuie tinut cont si de starea vremii.