Prima etapa a proiectului presupune ridicarea unei structuri in trepte pe versant, ceea ce inseamna o investitie de 2,9 milioane de euro. Dintre cei 35 000 mp disponibili, prima faza va ocupa 4750 mp. Amplasat in Grigorescu-Vest, intr-o zona verde de aproximativ patru hectare, complexul va cuprinde in prima faza in jur de 30 de condominiumuri.

Complexul mai include o zona de agrement si relaxare, cu piscina, jacuzzi, parc, teren de sport si presupune paza si ingrijirea spatiului verde inconjurator.

Dimensiunile propuse sunt de 69,70 mp pentru cele noua condominiumuri cu doua camere si 97,65 mp pentru cele 18 apartamente cu trei camere, respectiv 100 mp pentru locuintele stil duplex central si 145 mp pentru cele doua in stil duplex de la ultimul etaj, la care se adauga terasele de 55, respectiv 71 mp.

Ansamblul este gandit ca zona inchisa, delimitata si cu asigurarea pazei, cu acces doar pentru locuitori si invitatii lor.

Oamenii de afaceri, potentiali clienti

Investitorii preconizeaza ca structura in trepte va fi finalizata in aproximativ un an, iar la jumatatea lucrarilor pentru prima faza va incepe viabilizarea terenului pentru faza a doua, care va aduce inca 12 case si inceperea celei de-a doua structuri, de dimensiuni mai mici, in trepte.

Pentru cea de-a doua etapa, ne gandim ca publicul tinta sa il reprezinte in special corporatiile, a afirmat Sorin David, presedintele Ceda Imobiliare. Complexul va include si o zona de relaxare, in acest scop in proiect fiind amenajarea unui lac, restaurant si spatiu de luat masa in aer liber.

Accesul la ansamblul de locuinte va fi realizat prin trei cai, iar zona de relaxare conceputa pentru prima faza este proiectata in dreptul accesului intermediar.

Clientii pot cumpara la modul finisat de lux sau semifinisat, daca doresc sa se ocupe ei de aceste dotari, dar li se va impune o limita de timp pentru finisaje pentru a nu-i incomoda pe ceilalti locatari, a explicat David. Anul acesta vrem sa vindem cinci apartamente, doua sunt vandute, mai avem unul cu trei camere si doua cu doua camere, a mai afirmat David.

Preturile pentru cele de doua camere incep de la 105 000 de euro, cu finisaje ajung la 126 000 de euro, iar cele de trei camere variaza intre 120 000 si 150 000 de euro. Conform reprezentantilor Ceda, piata-tinta este reprezentata de persoane cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani, angajati din domeniul IT, medicina sau drept.

Lista celor interesati de viitorul ansamblu include, conform reprezentantilor investitorilor, potentiali clienti din mediul bancar sau oameni de afaceri din Marea Britanie care vor sa isi dezvolte afaceri in Romania si au existat de asemenea discutii cu repre-zentantii Siemens.

In acest moment, finantarea prin credit bancar este asigurata pentru prima faza a proiectului si exista oferte de la doua banci pentru etapa urmatoare. Dezvoltatorii preconizeaza ca investitia pentru prima faza va fi amortizata pana in luna martie, iar inceputul anului viitor va gasi proiectul cu 60% dintre locuinte vandute.

O parte dintre suprafete vor fi vandute, respectiv intre cinci si zece loturi (un lot are aproximativ 400 mp), dar cumparatorilor li se vor impune unele restrictii de construire pentru ca ansamblul sa pastreze un aspect unitar. Proiectul se va intinde pe o durata de aproximativ trei ani si va necesita o investitie de 18 milioane de euro.