Un numar de 30 de elevi din mediul rural, de la nivelul judetului Cluj, beneficiaza de sprijin pentru a-si continua studiile la liceu gratie programului “Bursele Vodafone pentru liceu” lansat de Vodafone Romania in parteneriat cu World Vision Romania.

Reprezentantii Vodafone Romania si World Vision Romania au fost prezenti la sfarsitul saptamanii trecute la Cluj-Napoca, pentru a prezenta rezultatele programului “Bursele Vodafone pentru liceu”. Programul lansat de cele doua companii a inceput in 2005 si se deruleaza pe parcursul a patru ani.

Beneficiarii burselor Vodafone pentru liceu sunt 155 de absolventi de scoala generala din mediul rural, care au obtinut rezultate bune la invatatura, dar nu au avut posibilitati materiale pentru a-si continua studiile. Programul se desfasoara la nivelul a cinci judete: Iasi, Bacau, Valcea, Dolj si Cluj.

In cadrul acestui program, 30 de elevi din 13 comune de la nivelul Clujului beneficiaza de bursa.

“Bursele Vodafone pentru liceu” reprezinta unul dintre cele mai importante programe ale noastre. Prin acest proiect, oferim unor copii din mediul rural, care nu au atat de multe posibilitati, sansa de a-si vedea visul implinit, acela de a continua studiile la un liceu bun din Cluj.

La nivelul celor cinci judete, in care derulam proiectul, 155 de copii au beneficiat de ajutorul nostru. Copiii au fost selectionati dupa criterii de performanta scolara, potential de dezvoltare si motivatie”, a declarat Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.

Pe parcursul anului scolar 2005-2006, World Vision Romania a monitorizat performantele scolare ale elevilor si i-a ajutat sa se dezvolte in domeniile in care exceleaza. Copiii au beneficiat de asemenea de suport psihologic pentru a se integra mai usor in mediul liceal si urban.

Mai mult, pe parcursul acestei perioade s-au organizat excursii la diferite obiective turistice, un concurs de Craciun, seminar de informare despre HIV/SIDA, precum si programul educational “Educatie pentru un stil de viata sanatos”. Pentru acest proiect suma totala estimata pentru a fi investita este de peste 600 de mii de euro, pentru o perioada de patru ani.

Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania: “Punem foarte mare pret pe educatie”

Reporter: Sunteti deja la un an de la startul dat proiectului “Bursele Vodafone pentru liceu”. Cum vedeti pana acum parcursul programului?

Liliana Solomon: Trebuie sa spun ca suntem intr-adevar foarte mandri, nu doar noi, reprezentantii Vodafone, dar si partenerii nostri ca bursierii au obtinut rezultate excelente la invatatura. Peste 90% dintre elevi au terminat cu medii finale intre 8 si 10, iar altii au participat la olimpiada.

Este unul dintre cele mai importante proiecte ale noastre si sunt bucuroasa ca elevii care au fost selectati isi arata intr-adevar valoarea si dorinta de a invata.

Rep.: Veti continua acest proiect si la nivelul studiilor superioare?

L.S.: Deocamdata suntem la inceput, elevii sunt in clasa a X-a si ii vom ajuta cu aceste burse pana la absolvirea celor 12 clase. Va fi primul ciclu de elevi care vor termina liceul cu ajutorul Burselor Vodafone. Noi punem un accent foarte mare pe educatie, stim cat de importante sunt studiile si dorim sa sustinem astfel de activitati.

Deocamdata nu avem nimic concret in plan, dar ne gandim cum am putea ajuta si la acest nivel.

Rep.: Pe langa aceste proiecte sociale pe care le desfasurati, va implicati si in organizarea unora dintre cele mai mari evenimente la nivel national, cel mai des al concertelor de talie internationala si nu numai.

L.S.: E adevarat si cred ca asta se datoreaza echipei cu care lucrez si strategiei pe care o abordam. E nevoie de multa munca, pricepere, cunoastere a dorintelor publicului pentru a organiza un eveniment si de si mai mult timp. De cele mai multe ori, in spatele unei manifestari bine organizate stau ore, zile in sir de munca.

Dar si dorinta noastra este aceea ca totul sa iasa cat mai bine si atunci sigur ca se poate.

Rep.: Cu ce oferte va veni Vodafone in aceasta perioada?

L.S.: Ofertele vor veni cu siguranta.

Deocamdata, Vodafone a adus mai multe beneficii clientilor serviciilor preplatite punand la dispozitia utilizatorilor Cartelei Vodafone si ai serviciului Vodafone 2in1 optiunea Vodafone Europa.

Aceasta optiune este unica pe piata serviciilor preplatite si reduce de pana la patru ori tarifele pentru apelurile internationale catre toti operatorii si retelele partenere Vodafone din Europa. Si vor mai fi oferte de sarbatoare.

Rep.: In acest moment sunteti multumita de imaginea pe care o are brandul Vodafone? Ar mai trebui aduse imbunatatiri?

L.S.: E normal ca tot timpul se doreste mai mult. Personal sunt foarte multumita de ceea ce am realizat cu echipa pana acum.

Practic a fost mai riscant sa obisnuiesti lumea cu Vodafone, cand mult timp a fost Connex.

Am inceput in aprilie in prima faza printr-o constientizare a opiniei publice cu ceea ce inseamna Vodafone, dupa care am trecut in partea a doua la crearea unui singur brand, acela de Vodafone.

Si dupa sase luni ma declar multumita, oricum munca noastra nu se opreste aici.

Dar suntem mandri ca Vodafone este numarul 3 in lume in ceea ce priveste serviciile de telefonie mobila si ca este puternic reprezentat si in Romania.

Rep.: Aveti o statistica a primei jumatati de an de activitate?

L.S.: Inca nu, abia in noiembrie, cand vom avea sase luni de activitate, vom putea da niste cifre. Oricum, pot spune doar ca, in ultimul raport, serviciul 3G, lansat pe piata de noi, avea deja 230 de mii de utilizatori.