A profitat de coincidenta de nume

Alexandru Podgoreanu, patronul unui lant de case de schimb valutar din mai multe orase ale tarii, s-a dat drept fiul deputatului PSD Radu Podgorean, pentru a scapa mai usor de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, care i-au gasit nereguli la firma.

Inspectorii OJPC Cluj au pus sigiliu, de citeva zile, pe cele doua puncte de lucru deschise in Cluj. Patronul SC Saralex SA, Alexandru Podogoreanu, din Bucuresti, s-a prezentat inspectorilor OJPC Cluj ca fiind fiu de deputat. Acesta a profitat de coincidenta de nume si s-a recomandat a fi copilul deputatului PSD Radu Podgoreanu, presedintele Comisiei de politica externa a Camerei Deputatilor.

"Acest domn Podgoreanu a fost in vizorul inspectorilor OPC de mai mult timp. Prima data cind a fost sanctionat s-a prezentat ca fiind fiul deputatului Podgorean, si de atunci noi asa stim", a declarat Mircea Avram, directorul OJPC Cluj.

Publicitate inselatoare

Cele doua case de schimb valutar din Cluj au fost inchise in urma zecilor de reclamatii ale clientilor inselati. Patronul Saralex a fost amendat cu 20 de milioane ROL si este obligat sa plateasca si suma de 300 de milioane ROL, constind in diferenta de curs valutar cu care au fost inselati ultimii reclamanti. Casele de schimb valutar de pe strada Bolyai nr. 4 si de pe Bulevardul 21 Decembrie nr. 3 au fraierit multi clujeni de-a lungul timpului. Acestea apelau la publicitate inselatoare, expunind pe panourile afisate afara un curs valutar mult mai ieftin la prima vedere, dar care in realitate nu era asa. Dupa mai multe sesizari si sanctiuni, cele doua case de schimb valutar au fost, in cele din urma, inchise.

Surse apropiate firmei Saralex ne-au declarat ca Alexandru Podgoreanu s-a dat chiar si in fata angajatilor fiul deputatului PSD, desi acesta are un fiu pe care-l cheama Miron. Radu Podgorean nu a putut fi contactat ieri telefonic, pentru a face o declaratie.