Resturi linga "Baba Novac“

La un pas de Inspectoratul Scolar Judetean troneaza o groapa imprejmuita de un gard inalt de 2 metri - semn al unei ramasite marca SADE. Locul santierului in care firma franceza efectua lucrari de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa a fost luat de gunoaie.

Apa adunata in groapa degaja un miros neplacut, dar nu se poate face inca nimic, deoarece nu s-a efectuat licitatia pentru atribuirea lucrarilor unui alt antreprenor, care sa continue lucrarile pe santierele parasite.

Plin de boshetari

Unul dintre cele mai mari santiere SADE, la intersectia strazii Iasilor cu strada I. P. Voitesti, s-a transformat, de un an de zile, in loc de reuniune pentru boschetari.

"Seara imi este cel mai frica sa circul prin zona, deoarece se aciueaza intre gardul santierului si portiunea de trotuar din spate niste vagabonzi, de care ma tem si nu-mi pot plimba catelul linistita“, spune o batrina din zona.

SADE, o noua ilegalitate!

Despre conservarea lucrarilor nici nu poate fi vorba, in conditiile in care nu s-au luat masuri pentru evitarea distrugerii santierelor. „Conform contractului incheiat intre angajator si antreprenorul SADE era prevazut ca, in cazul rezilierii acestuia, antreprenorul - respectiv firma franceza - sa ia masuri de conservare a lucrarilor, dar acest lucru nu s-a intimplat.

Nu s-au facut finisari nici macar la canalul colector. Lucrarile se degradeaza, siguranta publica este pusa in pericol si e foarte posibil sa se fi produs pagube“, explica purtatorul de cuvint al Companiei de Apa Somes, Lucian Croitoru.

SADE ne-a lasat balta

SADE a cistigat in 2003 o licitatie internationala pentru reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa si canalizare pentru zona Cluj. Proiectul in valoare de 61 de milioane de euro a fost cofinantat de Uniunea Europeana, Banca Europeana de Investitii si Compania de Apa Somes.

Valoarea contractului cu firma franceza a fost de 35 de milioane de euro, dar a fost reziliat in luna noiembrie a anului trecut, dupa ce SADE a fost criticata pentru lucrarile de proasta calitate executate.