Controalele dispuse de prefectul de Cluj, Alin Tise, au scos la iveala primele cazuri de improprietariri ilegale cu terenuri pe traseul autostrazii Transilvania. In total, este vorba de 85 de titluri de proprietate.

Primele nereguli au fost gasite in comuna Panticeu. 15 titluri de proprietate, emise pentru o suprafata totala de 4,5 hectare, vor fi anulate.

Inspectorii Prefecturii nu au gasit nici un document justificativ referitor la improprietarire. In dosare nu existau nici macar cereri de retrocedare.

In Panticeu a izbucnit un adevarat scandal dupa ce oamenii au aflat ca pe acolo va trece autostrada Transilvania. Nemultumirile au dat in clocot abia acum, desi improprietarirea a fost facuta in anul 1994.

Deja, o parte dintre oameni si-au vandut terenurile primite acum 12 ani Companiei Nationale a Drumurilor si Autostrazilor. Aceasta le-a pus la dispozitia constructorului american al autostrazii, firma Bechtel.

Numai ca acesti oameni vor trebui sa returneze banii primiti. Terenurile vor fi retrocedate celor indreptatiti, care vor incheia noi contracte cu Compania Nationala a Drumurilor si Autostrazilor.

Exista nereguli legate si de alte 70 de titluri emise de primariile din comunele Petresti, Rasca, Apahida si Sandulesti. Prefectul de Cluj afirma ca va cere anularea lor, daca emiterea titlurilor a fost facuta cu incalcarea legii.